Controversa identităţii de gen în instituţiile de învăţământ: Senator: Sunt 114 genuri inventate / „Aberaţii” ideologice

Apariţia cazurilor în care „băieţi cu organe sexuale masculine” ar fi declarat că se simt fete şi ar fi putut folosi toaletele şi duşurile fetelor la şcoală este una dintre temerile senatorului PMP Cristian Lungu, iniţiatorul modificărilor Legii Educaţiei privind identitatea de gen.

3048 afișări
Imaginea articolului Controversa identităţii de gen în instituţiile de învăţământ: Senator: Sunt 114 genuri inventate / „Aberaţii” ideologice

Controversa identităţii de gen

Cristian Lungu a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că propunerea sa legislativă de modificare a Legii Educaţiei a venit dintr-o experienţă personală întâlnită în mediul academic din SUA, unde a trăit 16 ani şi a fost educat.

„Sub administraţia Obama şcolile publice din SUA erau obligate să implementeze această teorie de gen, cu consecinţe foarte grave, iar recent preşedintele Trump a corectat această aberaţie. Am văzut băieţi născuţi cu organe sexuale masculine care nu puteau fi discriminaţi, iar dacă ei clamau verbal că se simt fete, trebuia să fie lăsaţi să folosească duşurile şi toaletele fetelor. De asemenea, ei trebuia să fie lăsaţi să participe la competiţii sportive dedicate doar fetelor”, a spus Lungu.

Senatorul a precizat că a încercat să pună „o pavăză” împotriva acestei „aberaţii” ideologice, astfel încât să nu fie expuşi şi copiii din România la această opinie de gen.

Lungu susţine că, după adoptarea modificării Legii Educaţiei privind identitatea de gen, a văzut multă propagandă din partea UBB, Universităţii Bucureştisau SNSPA, dar şi „multă manipulare mai ales din partea asociaţiilor comunităţii gay”, deşi proiectul său nu are nicio legătură cu drepturile homosexualilor sau cu transgenderismul.

„Într-un memoriu pe care îl voi trimite UBB voi întreba pe cei de la Rectorat dacă sunt de acord ca la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj băieţii care spun că se simt fete pot să folosească duşurile şi toaletele fetelor sau dacă pot participa la competiţii sportive la care doar fetele au acces. Să clarificăm lucrurile”, a afirmat Cristian Lungu.

Potrivit acestuia, dacă nu se intervenea, se putea ajunge la situaţii în care un băiat să afirme că se simte într-o zi fată, apoi iar băiat, şi că are „un gen fluid”.

„Exista riscul ca, la un moment, să ceară să li se treacă în cartea de identitate faptul că sunt de genul fluid, nu masculin sau feminin. Asta am încercat să împiedicăm, o separare artificială a genului de sexul biologic. Pericolul ar fi fost ca exemplele din SUA să le întâlnim şi în România şi s-ar fi creat o minoritate artificială, cu membri care susţin că se simt altfel decât ceea ce sunt biologic, şi care ar fi cerut apoi drepturi şi protecţie şi ar reclama că sunt discriminaţi”, a menţionat senatorul PMP.

Lungu a precizat că la ora actuală sunt 114 genuri inventate.

Articolul 7 din Legea Educaţiei, modificat în urma votului din Senat, prevede că în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, sunt interzise „activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici