CONTROVERSE între Primăria Capitalei şi PNL pe tema construirii unei baze sportive în Snagov

Primăria Capitalei vrea să construiască o bază sportivă şi să refacă un liceu în comuna Snagov (Ilfov), potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Proiectul este contestat de către consilierii PNL în timp ce PMB susţine că proiectul este util pentru sportivi.

692 afișări
Imaginea articolului CONTROVERSE între Primăria Capitalei şi PNL pe tema construirii unei baze sportive în Snagov

CONTROVERSE între Primăria Capitalei şi PNL pe tema construirii unei baze sportive în Snagov

PMB vrea să finanţeze, din bugetul propriu, construirea unei baze sportive şi reabilitarea unui liceu în comuna Snagov, urmând ca această localitate să pună la dispoziţie terenul pentru baza sportivă.

„În contextul economic actual, este recunoscută pe plan mondial tendinţa de creştere a timpului de muncă în dauna timpului alocat acivităţilor şcolare şi a activităţilor sportive. Astfel, apare nevoia firească a populaţiei de a beneficia de servicii educaţionale şi de agrement tot mai diversificate şi la standarde conforme, standarde ce de multe ori nu sunt îndeplinite”, argumentează Primăria Snagov necesitatea unui acord de asociere între Bucureşti şi Snagov în privinţa acestor investiţii.

Potrivit proiectului de asociere, care se găseşte pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi, reprezentanţii primăriei spun că imobilul în care funcţionează Liceul Mihail Kogălniceanu din localitate este deteriorat.

„Liceul Toretic Mihail Kogălniceanu din Snagov cuprinde clădirea principală, internatul şi sala de sport. În urma expertizelor afectuate asupra imobilului s-a constatat faptul că aceste construcţii reprezintă un risc seismic ridicat, concluzia experţilor fiind aceea că există posibilitatea prăbuşirii acestor construcţii în orice moment”, se arată în proiectul de asociere.

Consilierii din opoziţie nu sunt însă de acord cu acest proiect, motivând că prioritare sunt şcolile din Bucureşti.

„În primul rând, nu este legal să se facă astfel de investiţii. Apoi, mi se pare normal ca proritare se fie unităţile de învăţământ din Bucureşti, unde se învaţă în trei schimburi pentru că nu sunt spaţii. Nu este normal ca primăria să investească în ale localităţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Deaconescu, consiler PNL.

Potrivit unui comunicat remis marţi de PMB, proiectul ar fi unul util pentru Clubul Sportiv Municipal Bucureşti.

„Aşa cum explică foarte clar directorul CSM, fosta campioană mondială Gabriela Szabo, în adresa ataşată proiectului de hotărâre: «la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti nu există nici o bază de pregătire, centru de cazare şi masă pentru sportive», şi având în vedere «necesitatea pregătirii juniorilor şi copiilor legitimaţi la clubul nostru, vă adresăm rugămintea de a identifica soluţii de luare în administrare la nivelul primăriei generale a unui complex de imobile, cu dotările specifice, în Bucureşti sau în zonele limitrofe»”, se arată în comunicatul PMB.

Potrivit sursei citate, prin asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov, care pune la dispoziţia Primăriei Capitalei terenul, se va edifica un complex sportiv multifuncţional, destinat cantonamentelor, activităţilor indoor şi outdoor, care va cuprinde săli de sport cu toate facilităţile, terenuri de handbal, baschet sau atletism, bazin de înot, zone de recuperare sportivă, saune, săli de kinetoterapie, precum şi spaţii de cazare a sportivilor şi cantină.

„În schimbul terenului oferit de către Primăria Snagov, Municipalitatea va reabilita şi liceul care va face parte din complexul sportiv, unitate de învăţământ care, în prezent, se află în pericol de prăbuşire. Liceul modernizat va avea de asemenea profil sportiv, şi va fi destinat atât copiilor din Snagov, cât şi sportivilor bucureşteni. Subliniem faptul că numeroase cluburi sportive din Bucureşti au bazele de antrenament în afara Capitalei (din care amintim doar Steaua şi Dinamo la Săftica sau complexul olimpic de la Izvorani), tocmai pentru faptul că, fiind în afara oraşului, oferă toate condiţiile necesare organizării cantonamentelor sau sesiunilor de pregătiri sportive intense” se mai arată în comunicatul PMB.

Reprezentanţii Municipalităţii îl acuză, din nou, pe şeful PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, că ar bloca proiectele Capitalei.

„Deşi au avut mulţi ani majoritate în Consiliul General, reprezentanţii opoziţiei, coordonaţi de domnul europarlamentar Buşoi, care s-a făcut remarcat prin blocarea tuturor proiectelor benefice pentru Capitală, nu cunosc sau ignoră cu bună ştiinţă anumite probleme la care, în prezent, după ani de tergiversări, se caută rezolvări reale”, se mai arată în comunicatul PMB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici