Copii intoxicaţi cu o soluţie de spălat pe cap. Trei fete din Iaşi, de 6, 8 şi 11 ani, au ajuns la spital

Trei fete de 6, 8 şi 11 ani din judeţul Iaşi s-au intoxicat după ce au fost spălate pe păr cu o substanţă care conţine cipermetrină.

3633 afișări
Imaginea articolului Copii intoxicaţi cu o soluţie de spălat pe cap. Trei fete din Iaşi, de 6, 8 şi 11 ani, au ajuns la spital

Copii intoxicaţi cu o soluţie de spălat pe cap

Potrivit Dianei Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi, incidentul a avut loc la Jigoreni, unde trei copii s-au intoxicat cu o soluţie de spălat pe cap.

Este vorba de trei fete, cu vârste de 6, 8 şi 11 ani, care s-au intoxicat cu o substanţă ce conţine cipermetrină, care poate da convulsii.

Fetele au fost preluate de un echipaj de transport victime multiple şi vor fi transportate la Pediatrie, în Iaşi.

„Copiii au fost găsiţi conştienţi, substanţa respectivă este o substanţă toxică, cu potenţial de a dezvolta convulsii atunci când ea ajunge în circulaţie. A fost indicată spălarea părului de către părinţi cu apă din abundenţă, lucru care s-a întâmplat până la ajungerea echipajelor. A început evaluarea copiilor şi tratamentul cu fluide, de asemenea s-a făcut spălătură oculară cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic, îi aducem la Spitalul de Pediatrie”, a declarat Diana Cimpoeşu.

Ea speră că evoluţia copiilor va fi favorabilă, dar spune că este nevoie de tratament şi de monitorizare.

În urmă cu o săptămână, alţi trei copii din comuna Ungra, judeţul Braşov, au fost intoxicaţi cu tomoxan, un antiparazitar folosit la animale, după ce au fost spălate pe păr. Este vorba de trei fete de 7, 8 şi 9 ani, care au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici