Copiii, mai rezistenţi la COVID-19. Ipoteza emisă de o pediatră din SUA. Un medic român o contrazice

  • Specialista susţine că adolescenţii şi copiii se infectează mai greu decât adulţii
  • Naomi Bardach se bazează pe un studiu recent realizat pe 145 de copii şi adulţi din Chicago
  • Studii asemănătoare au fost realizate şi în Elveţia, Australia şi Grecia
3465 afișări
Imaginea articolului  Copiii, mai rezistenţi la COVID-19. Ipoteza emisă de o pediatră din SUA. Un medic român o contrazice

Copiii, mai rezistenţi la COVID0-19

Naomi Bardach, renumit medic în pediatrie, profesoară la Universitatea California din San Fracisco spune că la începutul pandemiei de coronavirus îi era teamă că va fi pusă în situaţia să trateze copii infectaţi şi în mod sigur se va infecta şi ea.

 La mai bine de jumătate de an de la începutul pandemiei, Naomi emite o ipoteză şoc: copiii din clase primare şi adolescenţii nu sunt la fel de expuşi în faţa noului coronavirus şi nici nu par să îl transmită la fel de repede ca şi adulţii. Medicul face aceste afirmaţii bazânduse pe mai multe studii clinice realizate în ultima perioadă. Naomi a ajuns la concluzia că riscul de transmitere al noului coronavirus în scoli nu sunt copii ci adulţii.

Doctorul Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, susţine însă că ipotezele lui Naomi nu sunt concludente deoarece studiile au fost realizate pe eşantioane mici şi nu s-a măsurat gradul de transmitere a virusului între copii.

  • „Aici este ca şi oul şi găina, care a fost primul: dacă părinţii au contaminat în exterior copiii sau copiii după aceea au contaminat părinţii. Eu cred că şi unii şi alţii pot deveni focare de infecţie, atât timp cât sunt purtători ai virusului în faringe. Restul depinde cum pui problema. Eu cred că cel mai important este să găsim soluţia ca într-adevăr copiii să nu vină contaminaţi din exterior ca apoi să contamineze mai departe în colectivitate şi în colectivitate să creăm premisele ca respectarea celor trei reguli de aur să se poată face ca să nu reprezinte focare de infecţie”, este de părere şeful Secţiei Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş Timişoara, medicul Virgil Musta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici