Copiii vor fi vaccinaţi contra AH1N1 cu dozele produse, în ianuarie, de Institutul Cantacuzino

Copiii vor fi vaccinaţi împotriva gripei cu virusul AH1N1 cu dozele care vor fi produse, la începutul lunii ianuarie, la Institutul Cantacuzino, pe baza unei proceduri conform standardelor naţionale acreditate, a declarat, vineri, premierul interimar Emil Boc.

10 afișări
Imaginea articolului Copiii vor fi vaccinaţi contra AH1N1 cu dozele produse, în ianuarie, de Institutul Cantacuzino

Copiii vor fi vaccinaţi contra AH1N1 cu dozele produse, în ianuarie, de Institutul Cantacuzino (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a amintit că Executivul a decis să nu importe doze de vaccin în cazul cărora producătorul nu îşi asumă eventuale reacţii adverse.

"Am decis să nu importăm dacă producătorul vaccinului nu îşi asumă responsabilitatea pentru vaccin, aşa cum orice medicament trebuie să aibă într-o ţară democratică sau într-o Europă democratică în care trăim. La începutul lunii ianuarie, o să avem vaccinul la Institutul Cantacuzino şi o să-l aplicăm potrivit standardelor naţionale acreditate, recunoscute şi care să fie oficiale. Copiii vor fi vaccinaţi atunci când va trebui, dar nu voi accepta ca în România copiii să fie testeri sau cobai pentru medicamente produse în altă parte şi care nu au fost validate acolo", a spus Boc.

Întrebat dacă el s-a vaccinat împotriva gripei de tip nou, Boc a amintit că nicio persoană din România nu a efectuat acest vaccin.

"Când va fi, evident că voi intra în categoriile prevăzute de lege şi de strategia Ministerului Sănătăţii pentru un asemenea virus", a adăugat şeful Guvernului.

Atenţionat de presă că pare a fi uşor răcit, Emil Boc a spus zâmbind presei că "nu mor caii când vor câinii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici