Copil de 13 ani, acuzat că a violat o fetiţă de 6 ani

Un copil de 13 ani din comuna brăileană Chiscani este acuzat că a violat o fetiţă de şase ani, cu care este vecin şi obişnuia să se joace, părinţii copilei formulând o plângere la Poliţie în acest caz.

242 afișări

Conform părinţilor fetiţei, agresiunea sexuală a avut loc miercuri, în casa în care locuiesc şi bunicii copilei

Micuţa şi băiatul se cunosc de mult timp, obişnuiesc să se joace împreună şi de câteva ori chiar au dormit în acelaşi pat.

Părinţii susţin că, în ziua în care s-a consumat agresiunea sexuală, copilul a venit să se joace cu fetiţa, iar bunicii i-au lăsat într-o cameră şi şi-au continuat treaba prin gospodărie. Seara, când părinţii micuţei s-au întors acasă, aceasta i-a spus tatălui că are dureri când merge la toaletă, iar bărbatul a rugat-o pe bunică să vadă despre ce este vorba. Astfel, bătrâna a descoperit că nepoata ei avea lenjeria plină de sânge, iar fetiţa i-a povestit că a fost agresată sexual de baiatul din vecini, care i-a spus că-i va arăta un joc nou.

Miercuri după-amiază, părinţii au depus o plângere penală împotriva agresorului. Iniţial, băiatul a recunoscut fapta, după care a refuzat să mai vorbească.

"În prezent, continuăm cercetările în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a împrejurărilor în care s-a comis acest viol. Deocamdată, nu vă pot preciza că actul sexual a avut loc, până când medicul legist nu ne va da actul medico-legal. În prima fază, băiatul a recunoscut fapta", a declarat, joi, comisar-şef Cornel Câmpeanu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila.

Având în vedere că presupusul agresor este minor, acesta nu poate fi pedepsit, doar părinţii săi riscând o amendă pentru nesupravegherea copilului.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Brăila spun că ambele familii vor primi ajutor de specialitate.

"Familiile celor doi copii şi aceştia vor fi consiliaţi psihologic. Fetiţa de şase ani pentru a-şi depăşi trauma, iar baieţelul de 13 pentru a înţelege repercusiunile gestului său atât asupra victimei, cât şi asupra sa", a declarat Simona Cimpoaie, directorul Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Brăila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici