Copil de 2 ani, spitalizat după ce a băut soluţie de curăţat, la grădiniţă. Unitatea riscă să fie închisă pentru că nu are autorizaţie de funcţionare

Un copil de doi ani este internat după ce a băut o soluţie pentru curăţenie, la o grădiniţă privată din Iaşi, conducerea unităţii afirmând că incidentul a avut loc la finalul programului, când mama l-a trimis pe băiat la vestiar să ia sticla de ceai, iar acesta a luat din greşeală un alt recipient.

342 afișări
Imaginea articolului Copil de 2 ani, spitalizat după ce a băut soluţie de curăţat, la grădiniţă. Unitatea riscă să fie închisă pentru că nu are autorizaţie de funcţionare

Copil de 2 ani, spitalizat după ce a băut soluţie de curăţat, la grădiniţă (Imagine: Publimedia/Octav Ganea)

Incidentul a avut loc luni după-amiază, la o grădiniţă privată aflată în în cartierul Păcurari din Iaşi, la scurt timp după ce mama venise să îşi ia copilul acasă.

Reprezentanţii grădiniţiei spun că la ieşirea din clădire mama l-a trimis pe băieţel la vestiar, pentru a-şi lua sticla cu ceai pe care o uitase.

Copilul, în vârstă de doi ani şi jumătate, a confundat încăperile şi a intrat într-o altă cameră, unde erau depozitate materialele de curăţat, el luând un recipient cu Domestos. Ulterior, copilul a băut din lichid, iar la scurt timp i s-a făcut rău, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Conducerea grădiniţei susţine că întreaga vină îi aparţine mamei copilului, întrucât l-a lăsat nesupravegheat.

Băieţelul a rămas internat, iar medicii spun că starea lui s-a ameliorat, fiind în afara oricărui pericol.

Ecaterina L., mama copilului, spune, la rândul său, că va da în judecată conducerea grădiniţei întrucât nu a luat măsuri pentru ca micuţii să nu aibă acces la substanţele toxice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că inspectoratul a solicitat un raport scris conducerii grădiniţei, în legătură cu acest incident.

"A fost deshisă o anchetă internă la grădiniţă. Totodată, ISJ a solicitat un raport scris şefilor grădiniţei, pentru a nu exista niciun dubiu asupra modului în care s-au derulat faptele”, a afirmat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Grădiniţa unde un copil a băut soluţie de curăţat nu are autorizaţie ARACIP, riscând să fie închisă

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi susţine, într-un comunicat de presă, că este "surprinsă" de lipsa de atenţie şi de incidentul petrecut luni la grădiniţa privată "Căsuţa Zânelor" din Iaşi, unde un copil de doi ani şi jumătate a băut soluţie pentru curăţenie.

"Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi este surprinsă de lipsa de atenţie şi de incidentul petrecut în grădiniţă, incident care putea să aibă consecinţe şi mai grave, cu atât mai mult cu cât este vorba de vârste vulnerabile, de copii care nu ştiu să se ferească de materialele toxice", se arată într-un comunicat transmis marţi după-amiază de conducerea ISJ Iaşi.

Totodată, reprezentanţii ISJ susţin că "s-a constatat că grădiniţa funcţionează într-un punct de lucru nou, în cartierul Păcurari, punct pentru care nu a solicitat şi nu a primit autorizaţie de funcţionare de la ARACIP".

Conducerea ISJ Iaşi a mai anunţat că a început verificări în legătură cu acest incident, care se vor desfăşura în paralel cu ancheta internă începută de către reprezentanţii grădiniţei.

Totodată, reprezentanţii ISJ susţin că în funcţie de rezultatele anchetei se poate ajunge la închiderea grădiniţei.

"Chiar dacă este vorba despre o unitate particulară, aceasta este responsabilă pentru siguranţa copiilor la fel ca oricare altă unitate de învăţământ de stat. În acest moment grădiniţa este sub atenta monitorizare a ISJ pentru a vedea cât de credibilă mai poate fi pentru comunitate, iar modul de funcţionare a grădiniţei este, de asemenea, subiectul unei ample anchete care poate duce, în funcţie de rezultate, la închiderea unităţii”, se mai arată în comunicatul ISJ Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici