Copil de cinci ani, găsit înecat într-o baltă de la marginea unui sat din Vaslui

Un copil în vârstă de cinci ani, din localitatea vasluiană Laza, a fost găsit mort, joi dimineaţă, într-o baltă de la marginea satului, unde, cel mai probabil, a căzut şi s-a înecat.

18 afișări
Imaginea articolului Copil de cinci ani, găsit înecat într-o baltă de la marginea unui sat din Vaslui

Copil de cinci ani, găsit înecat într-o baltă de la marginea unui sat din Vaslui (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primele cercetări ale poliţiştilor vasluieni arată că băiatul a plecat de acasă miercuri după-amiază, spre o stână a părinţilor situată la aproximativ un kilometru de locuinţă, fără a fi însoţit de cineva. Copilul a ajuns, totuşi, la destinaţie, însă la un moment dat nu a mai fost văzut de către persoanele care se aflau la stână. Speriaţi, oamenii au început să-l caute, copilul fiind găsit abia spre dimineaţă într-o acumulare de apă de câţiva metri pătraţi, folosită de localnici la udatul grădinilor.

"Respectiva baltă se afla la o distanţă mică de poteca dintre stână şi casă, copilul abătându-se de la drum, probabil, la revenirea spre domiciliu. După o noapte întreagă de căutări, băiatul a fost găsit de către tatăl său în acea baltă. Copilul avea hainele pe el şi de aceea este greu de crezut că ar fi vrut să se scalde", a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

În speranţa că şi-ar mai putea salva fiul, tatăl copilului a sunat la 112, solicitând intervenţia unei ambulanţe.

"În momentul în care s-a ajuns la locul solicitării echipajul medical de pe ambulanţă nu a mai putut face nimic deoarece copilul era decedat de ceva timp. În consecinţă, a fost anunţată Poliţia şi Medicina Legală în vederea demarării unei anchete", a precizat Ana Maria Ungureanu, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici