Copil dezbrăcat şi plin de vânătăi, găsit de poliţişti în dulap, după ce a fost bătut de mamă

O femeie de 33 de ani din Bihor este cercetată de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului, după ce şi-a bătut copilul de şapte ani, care a fost găsit de poliţişti în dulapul din bucătărie, în pielea goală, plin de vânătăi şi cu o rană deschisă sub ochi.

293 afișări

Femeia, din satul bihorean Ioaniş, comuna Finiş, este cercetată de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului, după ce fiul ei mai mic, în vârstă de şapte ani, a ajuns la spital plin de vânătăi şi cu o plagă deschisă sub ochiul drept.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că incidentul a fost anunţat la Poliţie miercuri la prânz, prin 112, de către inspectorul social al Primăriei Finiş.

Funcţionarul a cerut ajutorul Poliţiei, după ce, speriaţi de strigătele de ajutor ale copilului, vecinii femeii l-au chemat să vadă ce se întâmplă, iar aceasta a refuzat să spună unde se află ori ce s-a întâmplat cu fiul ei.

Potrivit surselor citate, femeia, Lidia Bogdan, a refuzat să vorbească cu poliţiştii şi cu asistenţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, care au venit să verifice reclamaţia funcţionarului, declarând că băiatul ei a fugit de acasă şi nu ştie unde se află.

Poliţiştii l-au găsit însă pe copil într-un dulap din bucătăria femeii, înghesuit în spatele unor pungi de făină, în pielea goală, plin de vânătăi, zgârieturi, şi cu o plagă deschisă sub ochiul drept.

Băieţelul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat iniţial la Spitalul Municipal Beiuş, iar de acolo la Spitalul Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea, pentru investigaţii, fiind ulterior externat.

"O comisie a DGASPC Bihor a început o anchetă în acest caz, iar până la finalizarea cercetărilor copilul a fost luat din grija mamei şi se află sub protecţia noastră. În funcţie de rezultate, se vor dispune măsuri", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor, Ştefan Goţia.

Copilul a fost internat temporar într-un centru de plasament, pentru evaluare şi consiliere, iar cei doi fraţi ai săi au rămas încă în grija mamei.

Potrivit poliţiştilor care se ocupă de acest caz, Lidia Bogdan a recunoscut că şi-a bătut copilul.

"Mama băiatului este cercetată acum pentru rele tratamente aplicate minorului", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău.

Femeia riscă, pe lângă dosarul penal, şi decăderea din drepturile părinteşti, deoarece medicii legişti au stabilit că numeroasele urme găsite pe corpul copilului, dar şi plaga de sub ochi, au fost provocate prin lovituri cu o bucată de lemn.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici