Copilul de 11 ani care a omorât o fetiţă de trei ani şi-a recunoscut fapta

Copilul în vârstă de 11 ani acuzat că a omorât o fetiţă de trei ani şi care a fost internat într-un centru de primire în regim de urgenţă în vederea acordării de asistenţă psihologică şi expertizare neuropsihiatrică şi-a recunoscut, marţi, fapta în faţa anchetatorilor.

190 afișări
Imaginea articolului Copilul de 11 ani care a omorât o fetiţă de trei ani şi-a recunoscut fapta

Copilul de 11 ani care a omorât o fetiţă de trei ani şi-a recunoscut fapta

Potrivit procurorilor şi poliţiştilor care anchetează cazul, s-a stabilit, în urma necropsiei cadavrului fetiţei, că aceasta a fost, iniţial, rănită cu cuţitul, iar ulterior a fost aruncată în toaleta şcolii din satul Progresu, comuna Sohatu, judeţul Călăraşi.

Surse judiciare au declarat că minorul, care se află, în prezent, în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă "Sf. Maria", din Călăraşi, a fost audiat, marţi, de către anchetatori şi acesta şi-a recunoscut fapta.

"Poliţia a fost sesizată prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 de către D. Tudora, de 35 ani, din satul Progresu, că fiica sa de trei ani a ieşit la joacă împreună cu mai mulţi copii şi nu a mai revenit la domiciliu. În urma activităţilor de căutare întreprinse, fetiţa a fost găsită decedată într-o toaletă din curtea Şcolii generale din satul Progresu. În urma necropsiei cadavrului, s-a stabilit că moartea minorei a fost violentă şi a fost cauzată de hemoragia internă şi externă consecutivă unor plăgi înjunghiate abdominal şi asfixiei mecanice cu materii fecale", a declarat subinspectorul Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Călăraşi.

Tudor a mai spus că necropsia a confirmat că leziunile s-au produs prin lovire cu un corp dur, tăietor înţepător, posibil cuţit şi lovire şi zgâriere cu sau de corpuri dure, iar între leziunile constatate la necropsie şi decesul minorei există o legătură de cauzalitate directă.

Potrivit sursei citate, băiatul face parte dintr-o familie dezorganizată şi cu mari lipsuri materiale şi carenţe de educaţie, în care tatăl este recidivist, iar fratele cel mai mare, în vârstă de 21 de ani, execută în acest moment o pedeapsă cu închisoarea pentru tâlhărie.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că minorul în vârstă de 11 ani va fi expertizat psihiatric, iar ulterior procurorii care anchetează cazul urmează să dispună dacă este cazul ca acesta să fie integrat într-un Centru de Reeducare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici