Copilul Elodiei Ghinescu va locui la sora lui Cristian Cioacă

Comisia pentru Protecţia Copilului de la Consiliul Judeţean Argeş a decis că se impune ca Patrick Cioacă, fiul lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu, să locuiască la sora poliţistului, ţinându-se cont în luarea deciziei de dorinţa copilului şi de situaţia materială bună a mătuşii minorului.

590 afișări
Imaginea articolului Copilul Elodiei Ghinescu va locui la sora lui Cristian Cioacă

Copilul Elodiei Ghinescu va locui la sora lui Cristian Cioacă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, comisia de specialitate a luat în discuţie situaţia în care se află Patrick Cioacă, în vârstă de opt ani, după ce tatăl său, Cristian Cioacă, a fost încarcerat.

Analizând dosarul, comisia a decis că se impune stabilirea plasamentului copilului la familia Ana Maria şi Iulian Vasile Ene, sora, respectiv cumnatul poliţistului care este arestat preventiv şi trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat şi profanare de morminte.

"Membrii comisiei au ţinut cont că, în ultimii cinci ani, minorul a crescut alături de rudele pe linie paternă, de continuitatea şcolară a copilului şi de faptul că în decembrie 2012 şi instanţa a stabilit domiciliul copilului la familia Ene. De asemenea, s-a mai ţinut seama şi de dorinţa copilului şi a tatălui acestuia, de situaţia materială şi familială a soţilor Ene, sora şi cumnatul lui Cristian Cioacă, de faptul că aceştia dispun de mijloacele materiale necesare pentru a-i asigura nepotului condiţii corespunzătoare de creştere şi educare, că-i oferă suport emoţional şi afectiv, linişte, stabilitate şi siguranţă pentru dezvoltarea fizică, morală şi intelectuală", a declarat directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.

Membrii comisiei au admis faptul că de condiţii similare dispun şi bunica şi unchiul pe linie maternă, Emilia, respectiv Robert Constantin Ghinescu, mama şi fratele Elodiei, dar elementul hotărâtor în dispunerea deciziei a fost ataşamentul lui Patrick faţă de mătuşă, unchi şi bunica paternă alături de care a crescut în ultimii ani.

În 11 decembrie, Judecătoria Piteşti a decis să-l încredinţeze provizoriu pe băieţelul lui Cristian Cioacă mătuşii sale, sora poliţistului, pe perioada cât el este arestat, iar aceasta a cerut atunci instanţei plasamentul copilului în regim de urgenţă.

Ulterior, dosarul cererii surorii poliţistului Cristian Cioacă privind plasamentul copilului acestuia a ajuns la Tribunalul Argeş, care în 11 ianuarie a amânat pentru 25 ianuarie judecarea cererii, după ce magistraţii au confirmat că nu au primit rezultatele anchetei sociale efectuate de Direcţia Protecţiei Copilului Argeş la domiciliul surorii lui Cioacă.

În 28 ianuarie, Tribunalul Argeş şi-a declinat competenţa în cazul cererii privind plasamentul copilului poliţistului Cristian Cioacă în facoarea Comisiei pentru protecţia copilului din cadrul Consiliului Judeţean Argeş.

Cristian Cioacă este arestat din 5 decembrie 2012, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

După cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliştii au continuat cercetările şi strângerea de probe, Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei.

Probele criminaliştilor, prelevate chiar din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugrăveala apartamentului (sechestrat de anchetatori după ce l-au pus sub acuzare pe Cioacă - n.r.) au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, de la Poliţia din Argeş, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de vară de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei Ghinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici