Copilul internat în comă la Spitalul Marie Curie a decedat

Copilul de doi ani internat în comă, cu hemoragie intracraniană şi contuzii, la Spitalul Marie Curie din Capitală a decedat, joi dimineaţă, din cauza complicaţiilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul unităţii medicale, Daniel Buzatu.

224 afișări
Imaginea articolului Copilul internat în comă la Spitalul Marie Curie a decedat

Copilul internat în comă la Spitalul Marie Curie a decedat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", decesul copilului a fost înregistrat la ora 6.00, corpul acestuia urmând să fie dus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru efectuarea necropsiei.

Daniel Buzatu a mai spus că actele medicalo-legale în cazul copilului vor fi trimise Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi Institutului Naţional de Medicină Legală.

Copilul în vârstă de doi ani a fost adus de părinţi, vinerea trecută, în comă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Medicii l-au supus imediat unui examen la computerul tomograf şi au constatat că micuţul are hemoragie intracraniană şi contuzie, dar nu poate fi operat. Copilul a fost transferat, în aceeaşi zi, la Spitalul Marie Curie, fiind internat la Secţia Terapie Intensivă, în stare foarte gravă.

După ce au văzut lovitura din creştetul capului, unii medici de la Spitalul de Urgenţă Bagdasar-Arseni au fost convinşi că micuţul a fost victima unei agresiuni.

"Aşa cum arăta lovitura este greu de presupus că băiatul s-ar fi lovit, dar anchetatorii vor stabili cauza traumatismului", preciza atunci medicul din urgenţă, care, după ce a văzut copilul, a sesizat Poliţia.

Copilul a mai fost dus o dată la Spitalul Bagdasar-Arseni pentru a fi supus unui nou set de investigaţii. "Din nefericire, hemoragia intracraniană a fost sesizată şi la a doua investigaţie computer tomograf", declara, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florian Bica.

Medicii legişti nu au putut confirma, dar nici infirma faptul că băieţelul a fost victima agresiunii părinţilor, anchetatorii fiind cei care vor stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

"Copilul are o lovitură în creştetul capului. Pe corp nu erau semne că micuţul ar fi fost bătut cu regularitate. El avea mai multe înţepături care ar fi putut fi provocate de ţânţari. În aceste condiţii, nu putem confirma, dar nici infirma faptul că băiatul este victima unei agresiuni'', a declarat, luni, directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) ''Mina Minovici'', profesorul Dan Dermengiu.

Acesta preciza atunci că o investigaţie amănunţită ar putea fi realizată doar dacă băieţelul şi-ar pierde viaţa.

"Dacă un părinte smuceşte un copil sau îl zgâlţâie, în creierul micuţului apar mici hemoragii sau hemoragii oculare, toate vizibile la necropsie. Este greu de înţeles cum ar fi putut să cadă copilul exact în cap. Pe de altă parte, este greu de înţeles cum un părinte ar putea lovi un copil atât de agresiv în creştetul capului. Dar acest lucru este de competenţa anchetatorilor", a mai spus directorul general al INML.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sector 5 a început o anchetă în acest caz. Asistenţii sociali au discutat, luni, la spital cu mama copilului, concubinul acesteia şi bunica băiatului, iar în urma declaraţiilor făcute s-a constatat că părinţii minorului sunt despărţiţi din luna aprilie, tatăl nefiind în Bucureşti. De asemenea, din declaraţia bunicii a reieşit că minorul nu a fost lăsat în grija concubinului decât în puţine cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici