Copos a rămas pentru trei luni fără permis

Patronul clubului de fotbal FC Rapid Bucureşti, Gheorghe Copos, a rămas, sâmbătă la prânz, fără permis de conducere pentru 90 de zile, după ce a fost înregistrat de aparatul radar conducând maşina personală, pe Autostrada Soarelui, cu o viteză de 200 de kilometri la oră.

36 afișări
Imaginea articolului Copos a rămas pentru trei luni fără permis

Copos a rămas pentru trei luni fără permis (Imagine: Mediafax Foto)

Copos a fost înregistrat de aparatul radar la kilometrul 139, pe sensul de circulaţie Bucureşti - Constanţa, conducând cu 200 de kilometri la oră o maşină BMW seria 7, şi a fost oprit la kilometrul 144.

Potrivit comisarului şef Grigore George, şeful Poliţiei Autostrăzi, după ce a fost înregistrat cu viteza de 200 de kilometri pe oră de aparatul radar, omul de afaceri a fost oprit de către un echipaj al Poliţiei Rutiere la km 144, i s-a întocmit procesul-vebal de contravenţie, fiind amendat cu suma de 540 de lei şi i s-a reţinut carnetul de conducere.

"George Copos nu a avut obiecţiuni, a semnat procesul-verbal, dar neavând permisul de conducere asupra dânsului, urmează ca în termen de cinci zile să-l depună la sediul Poliţiei. I s-a eliberat o dovadă pentru 15 zile, iar din data de 6 iulie permisul va fi suspendat pentru trei luni", a declarat comisarul George Grigore, şeful Poliţiei Autostrăzi.

"Pe autostradă, viteza maxim admisă este de 130 de kilometri pe oră, iar domnul Copos a depăşit limita legală admisă cu peste 50 de km pe oră, practic de la 181 km pe oră, pe lângă amendă, se suspendă şi permisul", a spus comisarul George Grigore.

Grigore a mai precizat că George Copos este al doilea conducător auto care a rămas fără permisul de conducere pentru trei luni, după un alt şofer care a fost înregistrat cu viteză de 186 de km pe oră.

Numărul total al celor amendaţi în timpul acţiunii de control a Poliţiei este de 36. Acţiunea poliţiştilor s-a derulat pe o distanţă de 18 kilometri, unde au fost puse trei radare în cascadă.

Anul trecut, cea mai mare viteză înregistrată de radar pe Autostrada Soarelui a fost de 256 de kilometri la oră, iar anul acesta de 220-230 de kilometri la oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici