Corlăţean: Rezultate concrete în lupta anticorupţie pot duce la creşterea încrederii investitorilor

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, că obţinerea unor rezultate concrete, tangibile, în lupta anticorupţie, incluzând şi promovarea integrităţii instituţionale şi a politicilor de prevenţie, poate contribui la creşterea încrederii investitorilor străini în piaţa românească.

154 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Rezultate concrete în lupta anticorupţie pot duce la creşterea încrederii investitorilor

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Titus Corlăţean a participat, marţi, la lansarea proiectului "Servicii publice eficiente prin simplificarea procedurii de completare, arhivare şi analiză a documentelor în cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate şi facilitarea accesului electronic la informaţii de interes public".

Ministrul Corlăţean a precizat, cu această ocazie, că aşa cum este reflectată şi în strategia anticorupţie adoptată anterior - şi pe care noul Guvern o susţine ca obiectiv prioritar - este urmărită promovarea unei politici publice integrate în materia consolidării integrităţii instituţionale bazate pe o atitudine proactivă proiectată spre reducerea costurilor corupţiei, dezvoltarea mediului de afaceri bazat pe concurenţă, creşterea încrederii publicului în justiţie şi administraţie, precum şi implicarea societăţii civile în procesele decizionale.

"Prin urmare, obţinerea unor rezultate concrete, tangibile în lupta anticorupţie, în sens larg, incluzând şi promovarea integrităţii instituţionale şi a politicilor de prevenţie, poate contribui la creşterea încrederii investitorilor străini în piaţa românească, dar şi la crearea unui climat economic curat, transparent, la o stabilitatea economică ce se dovedeşte a fi esenţială în acest context economic dificil, pe plan european şi mondial", a spus Corlăţean.

Ministrul Justiţiei a precizat că susţine cadrul instituţional şi legislativ al ANI.

La rândul său, Horia Georgescu, preşedintele ANI, a afirmat că lipsa de integritate este o formă de corupţie, o vulnerabilitate serioasă reprezentând-o în acest moment conflictul de interese, care afectează competitivitatea, mai ales la nivelul comunităţilor locale.

"Drenarea banilor publici către firme prietene a devenit un mod de viaţă şi acest lucru trebuie schimbat. Am ajuns şi la o limită legislativă, din păcate jurisprudenţa încă nu este solidă deloc în această perspectivă şi cu siguranţă că în următoarea perioadă, cu sprijinul ministrului Justiţiei, vom încerca să abordăm această problematică pentru a putea avea un proces final în recuperarea prejudiciilor din conflicte de interese", a declarat Georgescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici