Cornea: Dacă scad salariile cu 25% şi pensiile cu 15%, oamenii vor muri de foame

Vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că dacă vor scădea salariile cu 25% şi pensiile cu 15%, oamenii vor muri de foame şi vor ieşi cu toţii în stradă ca în Grecia, unde salariile sunt de peste 2.000 de euro, nu de 400 de euro ca în România.

106 afișări
Imaginea articolului Cornea: Dacă scad salariile cu 25% şi pensiile cu 15%, oamenii vor muri de foame

Cornea: Dacă scad salariile cu 25% şi pensiile cu 15%, oamenii vor muri de foame (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cornea a precizat că este inadmisibil ca toată povara unei guvernări "iresponsabile" să fie "aruncată" în spatele poporului.

"Această guvernare a eşuat şi ar trebui să plece. Dacă recurge la aceste măsuri şi pensionarii şi bugetarii vor muri de foame", a subliniat Cornea.

Liderul sindical a precizat că vor fi, în perioada următoare, mişcări ample de protest, ca în Grecia, unde oamenii au ieşit în stradă având salarii de peste 2.000 de euro, nu 400 de euro ca la noi.

"Preşedintele ar trebui şă-şi aducă aminte ce a promis în campania electorală şi ce angajări şi-a luat", a adăugat Cornea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici