Cornea: Îngheţarea salariilor bugetarilor până la sfârşitul anului, încă o sfidare a Guvernului

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că măsura de îngheţare a salariilor tuturor bugetarilor până la sfârşitul anului este încă o sfidare la adresa angajaţilor de la stat, profesorii urmând să decidă, joi, acţiunile de protest.

18 afișări
Imaginea articolului Cornea: Îngheţarea salariilor bugetarilor până la sfârşitul anului, încă o sfidare a Guvernului

Cornea: Îngheţarea salariilor bugetarilor până la sfârşitul anului, încă o sfidare a Guvernului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Guvernul nu-şi respectă angajamentele luate, această ultimă măsură este încă o sfidare la adresa bugetarilor, a celor din învăţământ, după încălcarea legii privind alocarea a 6 la sută din PIB pentru Educaţie, a legii de majorare a salariilor. Actualul Executiv dă dovadă de lipsă de profesionalism şi vom sancţiona această măsură printr-o serie de proteste pe care le vom hotărî joi", a precizat Cornea.

Guvernul va discuta, în şedinţa de marţi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune îngheţarea salariilor în sistemul bugetar, inclusiv pentru personalul din educaţie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, proiectul de ordonanţă arată că actele normative care reglementează salarizarea şi încadrarea categoriilor de personal din sectorul bugetar sunt aplicabile până la 30 aprilie 2009, şi ţinând cont de numeroasele categorii de persoane care fac obiectul acestor acte normative se impune promovarea în regim de urgenţă a unei ordonanţe de urgenţă, astfel încât acestea să poată fi aplicate în continuare, şi în perioada 1 mai-31 decembrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici