Cornel Şerban a dat consulului român la Milano listingurile telefonice ale unui politician - surse

Fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, i-a dat consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, listingurile telefonice ale unui politician român, în legătură cu această informaţie fiind audiaţi, miercuri, doi angajaţi de la DGIPI, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

68 afișări
Imaginea articolului Cornel Şerban a dat consulului român la Milano listingurile telefonice ale unui politician - surse

Cornel Şerban a dat consulului român la Milano listingurile telefonice ale unui politician - surse

Potrivit surselor citate, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vor cere arestarea preventivă doar pentru trei din cei patru reţinuţi în urmă cu o zi, respectiv pentru fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici şi Gabriel Popoviciu.

Pentru fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti Ioan Alecu procurorii nu vor mai formula cerere de arestare preventivă, considerând că a fost cinstit pe parcursul audierilor şi că a colaborat cu anchetatorii.

Potrivit surselor citate, Alecu le-a declarat anchetatorilor că Popoviciu i-ar fi spus, legat de ancheta de abuz în serviciu, "să îl ajute şi să stea liniştit", pentru că are cunoştinţe mari în DGIPI.

Procurorii DNA au mai audiat, miercuri, doi angajaţi din DGIPI, în legătură cu nişte listinguri telefonice date de fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, susţin sursele judiciare.

Aceste listinguri ar fi ajuns, potrivit surselor citate, la consulul României la Milano, Tiberiu Dinu. Cornel Şerban i-a pus la dispoziţie lui Dinu Tiberiu listingurile telefonice ale unui politician român. Aceste listinguri conţineau datele tehnice şi numerele de telefon ale interlocutorilor politicianului.

Acesta este motivul pentru care procurorii DNA îl acuză pe Cornel Şerban pe o lege specială, Legea 78/2000, articolul 12, litera b, care prevede pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani pentru "folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii".

Consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, a fost, în perioada 1985-2002, ofiţer în Ministerul de Interne, după care a intrat în diplomaţie.

Avocatul lui Cornel Şerban, Aurelian Bădulescu, a spus că, în jurul orei 17.30, procurorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de clientul său, care urmează să fie dus în cel mai scurt timp la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Avocatul lui Petre Pitcovici a spus, la ieşirea de la DNA, că în acest dosar există interceptări telefonice şi ambientale, precizând că între clientul său şi Gabriel Popoviciu nu există nicio legătură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici