Coronavirus România. AVERTISMENTUL lansat de Ministrul Sănătăţii: "Vama Veche şi alte zone de pe litoral devin FOCARE!"

  • Nelu Tătaru a vorbit chiar la Constanţa despre posibilitatea ca zona litoralului să devină focar de COVID-19.
  • Imagini cu zone aglomerate în care oamenii nu păstrau distanţa socială apar în fiecare weekend.
  • Orice contact poate duce la infectare, avertizează ministrul Sănătăţii.
20694 afișări
Imaginea articolului Coronavirus România. AVERTISMENTUL lansat de Ministrul Sănătăţii: "Vama Veche şi alte zone de pe litoral devin FOCARE!"

Coronavirus România. AVERTISMENTUL lansat de Ministrul Sănătăţii: "Vama Veche şi alte zone de pe litoral devin FOCARE!"

Aflat în vizită la Constanţa, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a avertizat că staţiunile populare de pe litoral pot deveni focare de COVID-19, în contextul numărului tot mai mare de cazuri din România. Azi au fost anunţate 555 de cazuri noi, un record de la începutul pandemiei. Tătaru le cere turiştilor să păstreze distanţarea şi să respectel normele de igienă.

„Există posibilitatea ca Vama Veche şi alte zone de pe litoral să devină focare. În acest moment sunt cetăţeni care se reîntorc în acele teritorii, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanţa, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Există această posibilitate (de infectare – n.red.). Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanţări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecţie COVID începe din a doua până în a zecea zi”,
a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri, la Constanţa.

”Tinerii se pot distra în condiţiile şi în normele pe care le-am stabilit cu cei de la HoReCa. Am stabilit nişte norme de desfăşurare şi funcţionare atât a plajelor, teraselor, cât şi a hotelurilor.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiştii trebuie să respecte aceleaşi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unităţile de primiri urgenţe, să evalueze starea de sănătate”
, a explicat Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici