Coronavirusul nu va dispărea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează despre o pandemie „foarte lungă”

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a avertizat, într-o conferinţă la Geneva, sâmbătă, faptul că pandemia de coronavirus va fi „foarte lungă”.
  • „OMS continuă să estimeze că riscul de COVID-19 este foarte crescut”, se arată în ultimul comunicat al organizaţiei.
  • Coronavirusul a infectat cel puţin 17,6 milioane de persoane în lume şi a provocat peste 680.000 de morţi, până la această dată.
81516 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul nu va dispărea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează despre o pandemie „foarte lungă”

Coronavirusul nu va dispărea FOTO Profimedia

Comitetul de urgenţă al instituţiei a punctat pe faptul că „durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă”, conform france24.com. OMS s-a reunit iar, vineri, pentru a reevalua pandemia, întrucât nu sunt semne că ar intra pe o pantă descendentă. 
 
„OMS continuă să estimeze că riscul de COVID-19 este foarte crescut”, se arată în ultimul comunicat al organizaţiei. Prin urmare, Comitetul de urgenţă (format din 18 membri şi 12 consilieri) a subliniat importanţa unui răspuns eficient, care trebuie să fie unul naţional, regional şi global, în faţa pandemiei. 
 
Până în prezent, coronavirusul a infectat cel puţin 17,6 milioane de persoane în lume şi a provocat peste 680.000 de morţi. 
 
Comitetul de urgenţă  a cerut organizaţiei să furnizeze tuturor ţărilor instrucţiuni clare şi pragmatice ca răspuns la pandemia de COVID. Scopul urmărit ar fi menţinerea reacţiilor coerente şi urgente din partea statelor, în contextul „oboselii” şi presiunilor socio-economice, pe care multe dintre acestea le resimt considerabil.
 
În plus, comitetul recomandă OMS să grăbească cercetările referitoare la coronavirus, în special privind originea sa animală şi eventualele mijloace de răspândire între animale.
 
Şeful OMS  a cerut să fie clarificate „modurile de transmitere (a noului coronavirus n.red.), potenţialele mutaţii, imunitatea dezvoltată”. „Această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni", a menţonat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
 
Următoarea întâlnire a comitetului de urgenţă ar urma să aibă loc în circa trei luni. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici