Costel Alexe, de la Mediu la CJ Iaşi: Cei care au ţinut închis un spital de aproape 14 milioane de euro vor răspunde penal

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat că cei care au ţinut închis un spital de aproape 14 milioane de euro vor răspunde penal şi administrativ. Este vorba despre Spitalul Covid de la Leţcani care nu poate fi folosit de luni de zile.

841 afișări
Imaginea articolului Costel Alexe, de la Mediu la CJ Iaşi: Cei care au ţinut închis un spital de aproape 14 milioane de euro vor răspunde penal

Costel Alexa, de la Mediu la CJ Iaşi: Cei care au ţinut închis un spital de aproape 14 milioane de euro vor răspunde penal

Costel Alexe a anunţat pe Facebook că le-a solicitat autorităţilor implicate să deschidă de urgenţă unitatea mobilă de la Leţcani.

„Am considerat imperios necesar să intervin pentru că situaţia este de maximă urgenţă şi spitalele ieşene abia fac faţa cazurilor de covid. Nu avem timp de aşteptat şi vreau ca toate instituţiile publice să lucreze la foc automat şi să operationalizeze în cel mai scurt timp acest proiect... Toate procedurile au fost urgentate şi suntem în grafic pe circuitul de avizare, iar ieşenii trebuie să ştie că pe 16 octombrie, în condiţii optime, îmi doresc să operaţionalizăm Spitalul de la Leţcani şi să putem trata acolo pacienţi”, a spus preşedintele ales al CJ Iaşi.

Costel Alexe a anunţat că toţi cei vinovaţi de întârzierea apărută în implementarea proiectului vor fi pedepsiţi.

„Chiar dacă a fost gestionat defectuos şi folosit electoral de administraţia PSD Iaşi, acest spital este vital în urmatoarea perioadă şi trebuie să devină prioritatea zero.... Dar aşa cum am anunţat şi aşa cum am văzut lucrurile din exterior în această perioadă vreau să fie foarte clar pentru toţi cei care au tergiversat sau neglijat atribuţiile de serviciu şi au permis ca un spital care a costat aproape 14 milioane de euro să stea cu lacătul pe uşă şi să fie folosit ca avantaj electoral: vor răspunde penal şi administrativ după caz”, a precizat Alexe.

Alexe a mai spus că imediat după ce va fi instalat în funcţia câştigată la alegerile locale va face demersuri pentru utilizarea la capacitate maximă a spitalului de la Leţcani. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat duminică oraşul Iaşi şi a anunţat că vineri ar putea să fie inaugurată o primă secţie a spitalului. Este vorba despre 28 de paturi pentru bolnavii de Covid 19, în condiţiile în care capacitatea spitalului este de peste o sută de pacienţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici