Costel Căşuneanu a venit la DNA

Omul de afaceri Costel Căşuneanu s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul DNA, fiind citat de procurori în dosarul în care este acuzat, alături de senatorul Cătălin Voicu, pentru fapte de corupţie.

77 afișări
Imaginea articolului Costel Căşuneanu a venit la DNA

Costel Căşuneanu a venit la DNA (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Costel Căşuneanu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.00, fiind însoţit de avocatul său Gheorghiţă Mateuţ.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX că omul de afaceri a fost chemat cel mai probabil pentru a da o declaraţie în dosarul în care este acuzat de infracţiuni de corupţie, alături de senatorul Cătălin Voicu.

Potrivit procurorilor anticorupţie, omul de afaceri Costel Căşuneanu i-ar fi cerut, anul trecut, senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a obţine o hotărâre favorabilă privind un litigiu comercial dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionle din România (CNADNR).

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că în luna august 2009, Costel Căşuneanu, asociat al SC PA &CO Internaţional SRL Bacău i-a cerut numitului Cătălin Voicu să intervină pe lângă magistraţii Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarului 3360/2/2009, având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi CNADNR, pentru ca aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale menţionate", consemnează instanţa supremă în încheierea prin care au decis definitiv ridicarea interdicţiei de a părăsi Bacăul impusă lui Costel Căşuneanu de procurorii DNA.

Instanţa notează, în actul citat, faptul că senatorul Cătălin Voicu a fost de acord şi, în schimbul intervenţiilor sale, ar fi pretins şi ar fi primit de la Costel Căşuneanu, foloase necuvenite în cuantum de 200.000 de euro, folosind în discuţiile purtate termenul de "împrumut", pentru a disimula fapta de corupţie.

"Ca urmare a acestei înţelegeri, Voicu Cătălin l-a contactat ulterior pe Florin Costiniu - preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi i-a cerut, ca în schimbul unor foloase materiale, să-i determine pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului să adopte o soluţie favorabilă SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, însă magistraţii au pronunţat o soluţie defavorabilă, deşi cei doi au făcut numeroase intervenţii, asigurându-l însă pe Căşuneanu Costel că se vor ocupa în continuare să găsească o modalitate prin care soluţia adoptată de instanţă să fie desfiinţată şi ulterior să se adopte o alta favorabilă omului de afaceri", arată sursa citată.

Prima instanţă a constatat că, în luarea măsurii de a nu părăsi localitatea dispusă faţă de Căşuneanu Costel nu au fost respectate dispoziţiile legale, atât cu privire la condiţiile cumulative la luarea măsurii, cât şi la justificarea acesteia, în funcţie de persoana şi împrejurările faptice concrete ale cauzei, ceea ce a condus la concluzia că măsura dispusă este nelegală.

În acest dosar, procurorii i-au impus senatorului PSD Cătălin Voicu să nu ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru. În acelaşi caz, omul de afaceri Marius Locic este şi el vizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici