Costin: Premierul a fost de acord cu menţinerea subvenţiilor la căldură la nivelul actual

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, vineri, la finalul discuţiilor de la Guvern, că premierul a fost de acord cu menţinerea la nivelul actual a subvenţiilor la căldură pentru populaţie în iarna 2010-2011.

20 afișări
Imaginea articolului Costin: Premierul a fost de acord cu menţinerea subvenţiilor la căldură la nivelul actual

Costin: Premierul a fost de acord cu menţinerea subvenţiilor la căldură la nivelul actual (Imagine: Victor Cipuliga/Mediafax Foto)

Costin a spus că i-a propus premierului Emil Boc, la discuţiile de la Palatul Victoria, ca în 2010 subvenţiile la încălzire să fie menţinute şi pentru populaţie, iar premierul a fost de acord cu acest lucru.

Liderul BNS a adăugat că în aprilie 2011 urmează să fie definitivat un program foarte clar cu privire la aceste subvenţii.

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, că subvenţiile pentru termoficare vor fi acordate mai departe şi în acest an, iar anul viitor, din aprilie, se va aplica noua strategie din domeniu, la care Guvernul lucrează în momentul de faţă.

Boc a declarat, joi, pe şantierul Autostrăzii Transilvania, că a cerut Guvernului să pregătească strategia astfel încât, de anul viitor, subvenţia să fie acordată numai celor care au nevoia socială a fi susţinuţi de stat şi a nu mai fi plătită nediferenţiat, aşa cum s-a practicat în ultimii zece ani.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în luna mai, după finalizarea negocierilor cu FMI, un pachet de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, printre care şi diminuarea masivă a subvenţiilor la încălzire prin direcţionarea fondurilor doar către persoane cu venituri reduse.

Scrisoarea de intenţie la acordul stand-by, redactată după negocierile din luna august cu FMI, relevă că Guvernul s-a angajat inclusiv să elimine subvenţiile la încălzire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici