Costin: Revolta de la RATB este ilegală, trebuie să înceteze, posibil să fie alimentată "din afară"

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că revolta angajaţilor RATB este ilegală şi trebuie să înceteze, iar cei care au făcut-o trebuie să îşi asume consecinţele, fiind posibil să fie alimentată "din afară", fapt pe care îl vor dovedi anchetele administrative viitoare.

28 afișări
Imaginea articolului Costin: Revolta de la RATB este ilegală, trebuie să înceteze, posibil să fie alimentată "din afară"

Costin: Revolta de la RATB este ilegală, trebuie să înceteze, posibil să fie alimentată "din afară" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), confederaţia la care este afiliat unul dintre sindicatele de la RATB, sfătuieşte protestatarii să înceteze revolta, "care este ilegală", şi să aibă încredere în liderii de sindicat.

"Vor urma anchete administrative şi dacă s-au băgat şi alţii, din afară, în organizarea acestei revolte, se poate ajunge şi la plângeri penale. Compania RATB cere despăgubiri foarte mari pentru această zi pierdută", a declarat Costin.

Preşedintele BNS a precizat că angajaţii RATB care au oprit ilegal lucrul pot fi sancţionaţi, pe lângă neplata pentru ziua de joi, cu până la zece procente din salariul lunar sau li se poate bloca evoluţia în carieră, prin anumite înscrisuri în cartea de muncă. Costin a adăugat că dacă această revoltă continuă trei zile, protestatarilor li se poate desface contractul individual de muncă.

Dumitru Costin consideră că este posibil ca în spatele acestei revolte să fie Victor Stan, consilier PSD la Primăria Capitalei, care a mai încercat să mute sindicatul afiliat la BNS la cel afiliat la CNSLR Frăţia, confederaţie care are un pact cu PSD.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, face parte din delegaţia protestarilor care discută cu primarul general Sorin Oprescu, la autobaza Titan.

Întrebat înainte de a ajunge la autobaza Titan în legătură cu implicarea lui Ion Rădoi în acţiunea de protest a angajaţilor de la RATB, Oprescu a răspuns: "Ani de zile a acţionat hotărârea politică, şi nu cea administrativă".

Angajaţii RATB care protestează, joi, la autobaza Titan au intenţia de a cere ca tuturor şoferilor şi vatmanilor regiei să le fie dat un salariu de aproximativ 3.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici