Costiniu, Căşuneanu şi Locic rămân cu interdicţiile de a părăsi ţara

Magistratul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic rămân cu interdicţiile de a părăsi ţara, după ce Completul de nouă judecători al instanţei supreme a respins, joi, contestaţia celor trei la decizia de prelungire a măsurilor preventive.

30 afișări
Imaginea articolului Costiniu, Căşuneanu şi Locic rămân cu interdicţiile de a părăsi ţara

Costiniu, Căşuneanu şi Locic rămân cu interdicţiile de a părăsi ţara (Imagine: Montaj Foto)

Completul de nouă judecători al instanţei supreme a judecat, miercuri, contestaţiile magistratului Florin Costiniu şi ale oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic în cazul deciziei de menţinere a interdicţiilor de a părăsi ţara luate în dosarul în care sunt judecaţi, alături de senatorul Cătălin Voicu, pentru fapte de corupţie.

Instanţa a respins, joi, recursurile lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic, astfel că cei trei rămân cu interdicţiile de a părăsi ţara.

În 3 iunie, un complet de trei judecători de la instanţa supremă a dispus ca interdicţiile de a părăsi ţara să fie prelungite din 11 iunie, în condiţiile în care măsurile preventive care au fost luate în cazul lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic expiră pe 10 iunie. Decizia a fost contestată de cei trei la completul de nouă judecători.

Potrivit deciziei completului de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Costiniu, Căşuneanu şi Locic au interdicţie să poarte arme, să ia legătura între ei sau cu martori din dosar, să îşi schimbe domiciliile fără încuviinţarea instanţei şi să sunt obligaţi să se prezinte periodic la secţiile de poliţie din zonele în care locuiesc.

Judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, alături de senatorul Cătălin Voicu, pentru fapte de corupţie. Procesul va începe în 14 iulie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv, va fi judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme, a fost trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici