Covasna: Maratonul comemorativ de Ziua Maghiarilor ar putea fi anulat din cauza taxei de drum

Maratonul comemorativ organizat anual în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, în judeţul Covasna, ar putea fi anulat anul acesta din cauza noii taxe pentru ocuparea unei porţiuni de drum în timpul manifestării, cerută de CNADNR, în valoare de circa 2.400 de euro.

165 afișări
Imaginea articolului Covasna: Maratonul comemorativ de Ziua Maghiarilor ar putea fi anulat din cauza taxei de drum

Covasna: Maratonul comemorativ de Ziua Maghiarilor ar putea fi anulat din cauza taxei de drum (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Preşedintele Cercului de alergare "Gal Lajos" din Sfântu Gheorghe, Csutak Tamas, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că organizatorii maratonului comemorativ din 15 martie, ajuns la cea de-a 13-a ediţie, sunt "în impas" din cauza taxei pentru ocuparea unei porţiuni de drum în timpul manifestării, cerută de CNADNR.

Csutak a explicat că anul trecut a apărut o ordonanţă care prevede că pentru avizarea manifestărilor culturale, artistice şi sportive care se desfăşoară pe drumurile aflate sub autoritatea CNADNR se percepe o taxă de 10 euro pe oră, plus 40 de euro pe kilometru, astfel că suma pe care organizatorii ar trebui să o plătească pentru traseul Breţcu - Chichiş - Sfântu Gheorghe, se ridică la circa 2.400 de euro, sumă de care clubul nu dispune.

"Noi avem de parcurs un traseu de aproape 60 de kilometri pe distanţa Breţcu - Chichiş - Sfântu Gheorghe şi asta însemnă că ar trebui să plătim circa 2.400 de euro, iar noi nu avem banii ăştia", a spus Csutak, adăugând că dacă nu se va găsi o soluţie pentru scutirea de la plata taxei, manifestarea ar putea fi anulată în acest an.

Zeci de sportivi iau startul în fiecare an la maratonul dedicat Zilei Maghiarilor de Pretutindeni - 15 martie -, parcurgând traseul Breţcu - Chichiş - Sfântu Gheorghe alergând sau pe bicicletă.

Participanţii se opresc câteva minute în fiecare localitate prin care trec, pentru a depune coroane de flori la monumentele ce amintesc de luptătorii şi martirii Revoluţiei ungare din 1848-1849, o singură coroană fiind purtată pe tot traseul şi fiind depusă la final la monumentul istoric dedicat Zilei libertăţii maghiarilor din Parcul Central Elisabeta din Sfântu Gheorghe. Pe această coroană semnează toţi primarii localităţilor prin care trece maratonul comemorativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici