COVID-19 în România. Peste 3.300 de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus

Autorităţile anunţă că au fost 3.335 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului sanitar, de la debutul epidemiei, ceea ce înseamnă 11,4%. Cele mai multe decese în ţara noastră au fost la persoane care sufereau de afecţiuni cardiovasculare: peste 65% din total.

1712 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în România. Peste 3.300 de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus

3.300 de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus FOTO Profimedia

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere emis de către Intitutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 29 iunie – 5 iulie, 46,6% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Braşov, Argeş, Prahova şi Galaţi.

În aceeaşi perioadă, 44,9% din totalul deceselor au fost în Argeş, Bucureşti, Prahova, Dâmboviţa şi Suceava.

Un caz din 9 a fost înregistrat, în ultima săptămână, la personalul medical. În acest context, este importantă cifra totală a cazurilor de COVID-19 din rândul personalului medical de la debutul epidemiei în România, respectiv 3.335 de cazuri, ceea ce reprezintă 11,4%.

  • În ultima săptămână cuprinsă în raport, 78,2% din decesele din România au fost la persoane peste 60 de ani, iar 58,7% s-au înregistrat la bărbaţi.

 

  • 93,9% din totalul celor decedaţi aveau cel puţin o altă afecţiune.

 

  • În ceea ce priveşte comorbidităţile, cele mai multe decese au fost la persoane care sufereau de afecţiuni cardiovasculare (65,3%), de diabet (30,6%), afecţiuni neurologice (22,4%), afecţiuni renale (19,9%), afecţiuni pulmonare (18,3%), obezitate (17%), neoplasm (12,1%). 19,9% din decese aveau alte comorbidităţi.

Potrivit GCS, până marţi, 7 iulie, în România au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienţi vindecaţi şi 1.393 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici