COVID în şcoli: 76 cazuri identificate pozitiv joi, prin teste de salivă. Patru au fost confirmate prin teste PCR

  • Joi au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv la elevii şi copiii de grădiniţă care au făcut teste COVID pe bază de salivă, potrivit Ministerului Educaţiei.
  • Patru au fost confirmate deja prin teste PCR, iar trei infirmate.
  • Pentru ziua de luni nu mai sunt destule teste de salivă.
295 afișări
Imaginea articolului COVID în şcoli: 76 cazuri identificate pozitiv joi, prin teste de salivă. Patru au fost confirmate prin teste PCR

În urma administrării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă joi, până la ora 19:00, au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv.

Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare/infirmare, anunţă Ministerului Educaţiei.

Referitor la graficul de aprovizionare cu teste, Ministerul Educaţiei a fost informat de către DSU că a fost recepţionată cantitatea de 8.000.000 bucăţi, rămânând de livrat doar 7.000.000 de bucăţi, deoarece doi furnizori nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale.

„În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste. Ca atare, Ministerul Educaţiei va solicita clarificări suplimentare cu privire la acest aspect”, susţine sursa citată.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că luni mai are jumătate din testele de salivă necesare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici