Cozma le-a reproşat minerilor că nu au făcut nimic cât a stat zece ani în închisoare

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, le-a reproşat, duminică, celor aproximativ o sută de mineri strânşi în Lupeni, că nu au făcut nimic cât el a stat zece ani la închisoare şi alţi trei colegi se află în penitenciarele din România.

1 afișare
Imaginea articolului Cozma le-a reproşat minerilor că nu au făcut nimic cât a stat zece ani în închisoare

Cozma le-a reproşat minerilor că nu au făcut nimic cât a stat zece ani în închisoare

"Îmi este ruşine să spun asta, mai ales în faţa presei, dar mi-e ruşine cu voi. Nu vă recunosc, voi nu sunteţi minerii pe care i-am cunoscut eu. Un miner adevărat nu-şi lasă colegii în surpare timp de zece ani. Voi nu aţi făcut nimic, iar eu am stat în închisoare zece ani şi alţi trei colegi de-ai voştri se află în situaţii delicate în penitenciarele din România", le-a spus Miron Cozma ortacilor adunaţi în faţa sediului Ligii "Munictorilor, şomerilor şi defavoziaţilor sociali".

Aproximativ o sută de persoane au luat parte la marşul de solidaritate organizat de "Liga Muncitorilor, Şomerilor şi Defavorizaţilor Sociali Miron Cozma", participanţii, în frunte cu Miron Cozma, cerând eliberarea din penitenciar a celor trei foşti lideri sindicali.

Marşul a început de la sediul din Lupeni al Ligii "Miron Cozma", participanţii parcurgând o distanţă de aproximativ 500 de metri pe bulevardul principal din localitate, până la monumentul minerului, unde au fost depuse coroane de flori.

Pe traseu, minerii, în frunte cu Miron Cozma, au scandat "Libertate" şi Unitate", cerând eliberarea lui Constantin Creţan, Dorin Loiş şi Vasile Lupu, încarceraţi în Penitenciarul Târgu-Jiu, respectiv la Bârcea Mare (judeţul Hunedoara).

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a făcut apel la autorităţile statului să îi elibereze pe cei trei foşti lideri ai minerilor condamnaţi în urma mineriadelor.

"Dacă nişte drepturi se aplică unor politicieni corupţi, cum ar fi Ion Iliescu, atunci aceleaşi drepturi să se aplice şi pentru liderii mei, liderii voştri de fapt. Tot ce spun nu este o fabulaţie. Nu mă implicam atât de mult dacă nu citeam rapoartele făcute de doctorii francezi care i-au consultat pe cei trei în penitenciar. Ei sunt într-o situaţie delicată, iar viaţa lui Creţan este într-un real pericol. Dacă lucrurile nu vor continua pe calea normală şi aceşti oameni nu vor fi salvaţi de la moarte, atunci mişcările noastre vor fi mai ample", a declarat Cozma în faţa celor adunaţi la mişcarea de solidaritate de la Lupeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici