Craiova: Două case prăbuşite, iar alte 60 inundate în urma topirii zăpezii

Două case s-au prăbuşit, iar alte 60, aflate pe mai multe străzi din Craiova, au fost inundate, sâmbătă seară, în urma ploii şi a topirii zăpezii, la ora transmiterii acestei ştiri cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj lucrând la evacuarea apei din locuinţe.

111 afișări
Imaginea articolului Craiova: Două case prăbuşite, iar alte 60 inundate în urma topirii zăpezii

Craiova: Două case s-au prăbuşit, iar alte 60 au fost inundate în urma topirii zăpezii (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, sâmbătă seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că peste 160 de gospodării din cartierul craiovean Brestei au fost afectate de inundaţii.

"Avem două case căzute din cauza inundaţiilor pe strada Aleea IV Brestei. Alte 60 de case sunt inundate, iar în 100 a ajuns apa în curţi. În locul în care au căzut casele nici nu au putut ajunge pompierii întrucât apa ajunge la un metru şi jumătate. Se fac eforturi pentru a scoate apa din gospodării. Proprietarii celor două case prăbuşite fuseseră evacuaţi înainte, astfel că nu s-au înregistrat victime", a declarat prefectul Eugen Georgescu.

Potrivit sursei citate, pentru a evacua apa din locuinţele craiovenilor care stau în cartierul Brestei s-a apelat şi la ajutorul cadrelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

"Vor veni pompe pentru evacuarea apei de la Slatina. Am luat legătura cu cei de la ISU Olt şi ne vor ajuta", a mai spus prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Prefectul de Dolj susţine că proprietarii caselor inundate refuză să fie evacuaţi.

"Eu sunt în cartierul Brestei şi am avut unele conflicte cu oamenii care îmi reproşează mie că nu îi ajut să scoată apa. Le-am solicitat să iasă din case şi nu doresc. Refuză să fie evacuaţi", a mai spus prefectul Eugen Georgescu.

Conform unui raport al Prefecturii Dolj, din cauza topirii zăpezii şi a băltirii apei în cartierul Brestei din Craiova sunt inundate străzile Fermierului, Aleea 4,5,7 Brestei, Aleea 1,2,3,4,5 Fermierului, Aleea 2 Odessa.

Din cauza revărsării pârâului Teslui, drumul judeţean DJ 641 Caracal - Mischii, în localitatea Pieleşti, a fost inundat, şoseaua fiind blocată traficului. De asemenea, drumul comunal DC 279, care face legătura între satele Sopot şi Cernat, este inundat pe o distanţă de o sută metri.

La ora transmiterii acestei ştiri, în cartierul Brestei acţionează şase ofiţeri, 39 de subofiţeri, un maistru militar, o autospecială şi zece motopompe, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

De asemenea, la faţa locului sunt şapte subofiţeri de la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici