Craniul unei femei, descoperit pe un câmp din Constanţa

Poliţia Constanţa a început o anchetă după ce craniul unei femei şi câteva oase umane au fost găsite pe un câmp de lângă localitatea Crucea, una dintre ipoteze fiind că acestea ar aparţine Luminiţei Călin (37 de ani), fost asistent universitar, care a dispărut la sfârşitul anului trecut.

54 afișări
Imaginea articolului Craniul unei femei, descoperit pe un câmp din Constanţa

Craniul unei femei, descoperit pe un câmp din Constanţa (Imagine: Diana Iurkiewcz/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, un cioban a descoperit, sâmbătă, pe islazul comunei Crucea, un craniu uman, iar echipa de cercetare trimisă la faţa locului cu un câine specializat în căutarea cadavrelor a mai găsit în zonă şi alte fragmente de oase umane.

De asemenea, pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare de teren agricol de pe latura nord-estică, în extravilanul localităţii Crucea, au fost descoperite fragmente de articole de îmbrăcăminte, precum şi alte fragmente de materiale textile.

În urma analizării craniului, medicii legişti au stabilit că acesta a aparţinut unei femei cu vârsta de aproximativ 35 de ani. Craniul urmează să fie înaintat Institutului de Criminalistică pentru efectuarea unei reconstituiri faciale şi stabilirea profilului ADN.

Cercetările în zonă au fost reluate luni dimineaţă de către echipe de poliţişti şi jandarmi, care vor extinde aria de căutare, ancheta oamenilor legii având în vedere stabilirea cu certitudine a apartenenţei craniului, a fragmentelor osoase găsite şi a fragmentelor articolelor de îmbrăcăminte, precum şi pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

Reprezentanţii IPJ Constanţa spun că una dintre variantele luate în calcul este aceea că rămăşiţele umane găsite ar putea aparţine Luminiţei Magdalena Călin, o femeie în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti, care a dispărut chiar în zona respectivă, în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010, după ce îi făcuse o vizită mamei sale, în comuna Hârşova.

Autoturismul femeii a fost găsit pe un câmp la marginea satului Stupina, stabilindu-se că Luminiţa Călin a fost văzută ultima oară în 11 decembrie, chiar de către poliţişti, după ce, în jurul orei 02.00 dimineaţa, aflată la volanul unui autoturism Peugeot 207, tânăra a refuzat să oprească la un control de rutină. Poliţiştii au plecat în urmărirea ei şi, după aproximativ 17 kilometri, au găsit maşina împotmolită pe un câmp aflat la marginea localităţii Stupina şi au văzut o persoană, posibil o femeie, dispărând în noapte, pe câmp. Ulterior, în cursul după-amiezii, în timp ce anchetatorii încercau să dea de urma şoferului fugar, fratele Luminiţei Călin a anunţat dispariţia acesteia, iar oamenii legii au stabilit că era vorba chiar de şoferul pe care îl căutau.

Femeia a fost căutată timp de câteva zile pe câmpurile din împrejurimi, fiind verificate, cu ajutorul câinilor de urmă, toate zonele accidentate, viaductele şi lizierele pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare, întreaga operaţiune fiind supravegheată şi din elicopter, care a survolat întreaga zonă, însă fără succes.

Fratele femeii le-a declarat anchetatorilor că femeia suferise recent o depresie după ce a divorţat şi îi murise şi tatăl.

Luminiţa Călin a fost lector la Academia de Studii Economice din Bucureşti până în luna mai, când contractul de muncă i-a fost desfăcut din cauza absenţelor numeroase din semestrul al doilea.

Luminiţa Magdalena Călin lucra în ASE din 1998, fiind preparator, asistent universitar şi lector la Catedra de Fiscalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici