Credite pentru studenţi şi masteranzi

Studenţii şi masteranzii vor putea beneficia de credite cu o dobândă anuală efectivă mică, de 5,5 la sută, oferite de Fundaţia Equalis, banii, destinaţi acoperirii cheltuielilor pentru continuarea studiilor, putând fi rambursaţi în cel mult doi ani.

2 afișări
Imaginea articolului Credite pentru studenţi şi masteranzi

Studenţii şi masteranzi vor putea beneficia de credite oferite de o fundaţie

Preşedintele Fundaţiei Equalis, Denis Penoy, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că scopul acestui ONG este de a sprijini studenţii care au dificultăţi financiare, facilitându-le obţinerea de împrumuturi cu "dobândă socială".

Preşedintele Fundaţiei a precizat că acest program se adresează în special masteranzilor, pentru că acum, majoritatea studenţilor care termină cei trei ani de facultate, urmează şi cursurile unui master.

Împrumutul va fi între 3000 şi 6500 de lei, pentru început beneficiarii fiind numai cei din Bucureşti, indiferent de facultatea la care învaţă. Fondul disponibil pentru acest an este de 2,1 milioane de lei.

"Beneficiarii sunt selectionaţi nu numai pe baza parcursului lor academic, ci şi în funcţie de situaţia lor socială, proiectul lor de viaţă şi implicarea lor în comunitate", a precizat Penoy.

Împrumutul mediu se ridică la aproximativ 5.000 de lei şi poate fi acordat, pentru început, pentru 450 de studenţi bucureşteni. Banii sunt viraţi în general în trei tranşe (noiembrie, februarie, aprilie) în funcţie de bunul mers al studiilor şi de informaţiile obţinute în urma monitorizării. Tânărul este liber să utilizeze banii primiţi pentru a-şi plăti chiria, cărţile, taxa şcolara, transportul sau orice altă cheltuială legată de viaţa de student.

"Ratele lunare de rambursat corespund unui procent de maxim 30 al sută din salariul minim aşteptat, ceea ce face ca împrumuturile Eqalis să fie la îndemâna oricărui student care doreşte într-adevăr să muncească la terminarea studiilor", potrivit lui Penoy.

Cei interesaţi vor aplica online, creându-şi un profil care să conţină principalele date de identificare (nume, data naşterii, facultatea şi anul de studiu, alcătuirea familiei, veniturile părinţilor, job de student, experienţă de voluntariat, activităţi extraşcolare, interese şi obiective profesionale). Aplicanţii trebuie să elaboreze un buget anual (cheltuieli şi venituri), precum şi să determine suma de împrumutat de care cred că au nevoie. Este absolut necesar ca acest dosar să fie însoţit şi de o scrisoare de motivaţie.

Odata ce dosarul lor online este în regulă (complet), studenţii sunt invitaţi la un interviu, apoi ofiţerii pot desfăşura unele verificări pentru a se asigura de veridicitatea faptelor prezentate de către aplicant (telefon angajatorului său de exemplu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici