Creşele vor fi preluate în sistemul de educaţie naţional. Sorin Cîmpeanu: „Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat”

  • La solicitarea autorităţilor locale, creşele sunt preluate în sistemul de educaţie naţional, iar acest proces trebuie să se finalizeze până la 1 octombrie, a spus, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
  • Costul standard per copil în creşă a fost stabilit la 15.000 de lei.
335 afișări
Imaginea articolului Creşele vor fi preluate în sistemul de educaţie naţional. Sorin Cîmpeanu: „Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat”

Creşele sunt preluate în sistemul de educaţie naţional. Sorin Cîmpeanu: „Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat”

Sorin Cîmpeanu a spus, după şedinţa de guvern în care s-a stabilit preluarea tuturor creşelor în sistemul de educaţie, că există o serie de prevederi prin care acest lucru este posibil, la solicitarea autorităţilor locale, prin decizia inspectoratelor şcolare şi a unităţilor de învăţământ preşcolar.

„Inspectoratele şcolare vor finaliza acest proces de preluare până la data de 1 octombrie 2021, cu informarea Ministerului Educaţiei. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat. A fost calculat şi aprobat costul standard per preşcolar, per copil în creşă, în valoare de 15.000 de lei per copil în creşă. Este mai mult decât dublu faţă de costul standard per copil în grădiniţă. Este un cost standard care deja este mai mare decât costul standard per elev”, a spus ministrul Cîmpeanu.

În cazul în care autorităţile administraţiei publice locale nu solicită arondarea în sistemul de învăţământ, creşele rămân instituţii publice cu subordonare locală, dar finanţarea va fi asigurată tot de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei, a mai spus ministrul.

„Autorităţile administraţiei publice locale vor putea contribui la suplimentarea acestei finanţări, dar finanţarea de bază va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei. Este o schimbare importantă care pregăteşte integrarea învăţământului la nivelul educaţiei timpurii”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici