Creşte numărul de infecţii respiratorii. Peste 90.000 de cazuri înregistrate într-o săptămână

Peste 94.000 de persoane au mers la medic în perioada 24-30 octombrie pentru infecţii respiratorii acute, 16.000 fiind diagnosticate cu pneumonie, a informat joi Ministerul Sănătăţii.

422 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul de infecţii respiratorii. Peste 90.000 de cazuri înregistrate într-o săptămână

Creşte numărul de infecţii respiratorii. Peste 90.000 de cazuri înregistrate într-o săptămână (Imagine: Shutterstock)

Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile al Ministerului Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie, 94.111 persoane au mers la medic din cauza unor infecţii respiratorii acute, numărul fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă. Peste 16.000 dintre aceştia au fost înregistraţi cu pneumonii, iar 78.000 cu viroze respiratorii.

Potrivit specialiştilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedent (80 faţă de 100).

Până în prezent, în România nu a fost înregistrat niciun caz de gripă care să fi fost confirmat de către laboratoarele de specialitate.

Specialişii susţin că doar în judeţele Harghita, Covasna, Ialomiţa, Buzău şi Sibiu incidenţa infecţiilor respiratorii a depăşit semnificativ incidenţa medie calculată.

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin pentru campania de vaccinare gratuită antigripală din 2011. Vaccinul va fi folosit pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare se derulează în două etape. În prima etapă, direcţiile de sănătate publică au achiziţionat 256.281 de doze de vaccin gripal, cu care imunizează persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, cu prioritate pe cele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal
medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Alte aproximativ 730.000 de doze de vaccin gripal vor fi achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, prin licitaţie publică, urmând ca acestea să fie distribuite în teritoriu după data de 15 noiembrie, pentru continuarea campaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici