Creşterea porcilor în oraşe va fi interzisă

Creşterea porcilor în sistem non-profesional, adică pentru consumul propriu, este permisă exclusiv în mediul rural, fiind interzisă în oraşe, dar şi pe păşuni şi în păduri, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea strategiei de eradicare a pestei în 2008.

34 afișări
Imaginea articolului Creşterea porcilor în oraşe va fi interzisă

Creşterea porcilor în oraşe va fi interzisă

Proiectul, elaborat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), stabileşte două sisteme de creştere a porcilor, respectiv cel non-profesional şi cel comercial-industrial.

Creşterea porcilor în sistemul non-profesional presupune că ţăranul nu are voie să vândă carnea obţinută, fiind destinată exclusiv consumului familial.

De asemenea, porcul viu nu poate fi vândut decât în localitatea în care se află gospodăria.

"Sistemul non-profesional este reprezentat de exploataţii de porcine unde porcii sunt crescuţi în mod tradiţional; creşterea porcilor în acest sistem este permisă în mediul rural, fiind interzisă pe păşuni, în păduri, oraşe şi municipii", se arată în proiect.

Porcii crescuţi în sistem non-profesional nu părăsesc gospodăria decât atunci când sunt vânduţi.

Strategia stabileşte de asemenea reguli specifice de biosecuritate pentru fiecare sistem de creştere şi norme de comercializare a porcilor vii, a produselor obţinute de la aceştia.

Regulile de biosecuritate pentru fermele comerciale sunt mai stricte decât în cazul gospodăriilor, dar carnea obţinută poate fi vândută la nivel naţional.

Strategia de eradicare a pestei pentru anul 2008 prevede continuarea vaccinării animalelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici