CRIMA de la Piteşti: Poliţistul bucureştean şi suspectul principal au fost arestaţi preventiv

Poliţistul Secţiei 14 din Bucureşti şi suspectul principal în cazul bărbatului de 37 de ani împuşcat mortal la Piteşti cu cel puţin şapte focuri de armă au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, primul pentru complicitate la omor calificat, iar cel de-al doilea pentru omor calificat.

594 afișări
Imaginea articolului CRIMA de la Piteşti: Poliţistul bucureştean şi suspectul principal au fost arestaţi preventiv

Poliţistul bucureştean şi suspectul în cazul omorului de la Piteşti au fost arestaţi preventiv (Imagine: Shutterstock)

Potrivit judecătorilor Tribunalului Argeş, Ion Păun (37 de ani), acuzat de omor calificat, şi poliţistul de la Secţia 14 din Capitală, Andrei Toma (25 de ani), suspect de complicitate la omor calificat, au fost conduşi sub escortă la instanţă, care a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestora.

Decizia de joi a Tribunalului Argeş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Anchetatorii susţin că au probe care atestă că cei doi sunt autorul şi repectiv complicele crimei de la Piteşti, până în prezent arma crimei nefiind însă descoperită.

Păun şi Toma au fost reţinuţi iniţial de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru furt calificat, într-un dosar de sustragere a unei maşini de lux, cei doi fiind acuzaţi că au furat un BMW X 5 unui bărbat din localitatea Bradu, judeţul Argeş, pe 25 noiembrie 2012, victima, Ionel Rădulescu (37 de ani), fiind martor în acest dosar.

Anchetatorii au mai stabilit că poliţistul şi suspectul de crimă ar fi tăiat cu un patent cablurile electrice ale unor stâlpi din jurul blocului în apropierea căruia a avut loc fapta, pentru a face mai puţin vizibil locul crimei.

Potrivit anchetatorilor, Ion Păun, cu mânuşi şi cagulă, şi-ar fi aşteptat victima la colţul blocului, cu pistolul poliţistului în mână, aceasta fiind arma cu care ar fi fost împuşcat Ionel Rădulescu o dată în picior şi de şase ori în restul corpului, după ce victima a căzut la pământ.

Martor al asasinatului ar fi fost, conform anchetatorilor, poliţistul Andrei Toma, care ar fu urmărit de la distanţă cum bărbatul este împuşcat cu arma lui. Ulterior, susţin anchetatorii, presupusul criminal şi complicele său au plecat apoi cu o maşină, dar au lăsat urme, respectiv o mănuţă şi patentul găsit sub autoturismul poliţistului.

Cei doi nu au recunoscut că au participat la uciderea lui Ionel Rădulescu, arma folosită pentru comiterea crimei fiind un pistol de tip Glock, calibru 9 milimetri, identică celei pe care poliţistul o declarase furată anul trecut.

Procurorul de caz a declarat că poliţistul Andrei Toma, suspectul de crimă Ion Păun şi victima Ionel Rădulescu se ocupau cu traficul de maşini de lux pe care le cumpărau din străinătate şi le vindeau în ţară mai scump, motivul neînţelegerii între ei fiind valoarea maşinii furate, 30.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici