Cristi Borcea, la externarea din Spitalul Floreasca: Voi fi mult mai atent cu viaţa mea

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, luni, la externarea din Spitalul de Urgenţă Floreasca, că de acum înainte va fi mult mai atent cu viaţa lui, iar timp de şase luni de zile nu va merge la meciurile de fotbal.

605 afișări
Imaginea articolului Cristi Borcea, la externarea din Spitalul Floreasca: Voi fi mult mai atent cu viaţa mea

Cristi Borcea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

"Mă simt foarte bine, mulţumesc că am avut şansa să fiu operat de medicul Şerban Brădişteanu. Puteam să mă operez oriunde, dar am avut încredere în dânsul. Am găsit şi o echipă medicală profesionistă. Acum voi fi mult mai atent cu viaţa mea. Recomand conducătorilor, antrenorilor, unde stresul este foarte mare, să meargă să-şi facă o dată pe an un control amănunţut. Practic sufeream de aceeaşi boală ca şi fotbalistul din Anglia (n.r. - fotbalistul Fabrice Muamba, care a suferit un infarct pe teren la meciul Bolton-Tottenham), am avut şansa să fiu salvat a doua oară", a declarat Borcea.

El a menţionat că va renunţa la fotbal şase luni, dar apoi a revenit spunând că va fi prezent la finala Cupei României, programată la 23 mai.

Medicul Şerban Brădişteanu i-a recomandat lui Cristian Borcea "să stea şase luni în afara eforturilor fizice şi psihice şi să se ferească de lumea fotbalului". "Este important să aibă o perioadă liniştită, adică, de efort, emoţii şi tratament. Recuperarea va depinde foarte mult de cum respectă aceste indicaţii. Va fi o recuperare perfectă sau una cu lipsuri", a completat Brădişteanu.

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost externat luni din Spitalul de Urgenţă Floreasca, la o săptămână după ce a fost operat pe cord.

Cristian Borcea a fost supus, în 12 martie, unei intervenţii chirurgicale de by-pass pe o arteră coronară blocată, fiind operat de medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din Capitală, cel care l-a operat în august 2011 şi pe Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo.

Potrivit unor surse medicale, Cristian Borcea va fi externat cel mai probabil luni la prânz.

Medicul Şerban Brădişteanu declara, joi, că starea lui Cristian Borcea este bună, face exerciţii uşoare pe bicicletă, primeşte vizite scurte, iar alimentaţia lui va fi prioritar bogată în legume, fructe şi brânzeturi.

Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca l-a sfătuit pe Cristian Borcea să devină lacto-vegetarian şi să uite de emoţii la meciurile echipei Dinamo, cel puţin jumătate de an de acum încolo.

Cristian Borcea nu a ţinut cont de recomandările medicilor şi a urmărit, sâmbătă, meciul Dinamo-Sportul Studenţesc, scor 1-3, de la o fereastră a Spitalului de Urgenţă Floreasca. După meci, el a transmis către toţi dinamoviştii un mesaj prin intermediul site-ului oficial al clubului.

Preşedintele executiv al FC Dinamo, operat pe cord în urmă cu o săptămână, avea o malformaţie, probabil congenitală, artera coronară fiind strangulată de o punte musculară.

În 20 martie, Tribunalul Bucureşti urmează să anunţe sentinţa pe care o va da în cazul privind transferurile de judecători de forbal. Pentru Cristian Borcea, acuzarea a cerut condamnarea cu executare în regim de detenţie către jumătatea maximă a pedepsei, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005. Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici