Cristian Anghel i-a invitat pe jurnalişti şi pe liberali să îl viziteze la Gherla

Fostul primar din Baia Mare Cristian Anghel a susţinut, sâmbătă, ultima conferinţă de presă înainte de a se întoarce în penitenciar şi i-a invitat pe participanţi - jurnalişti şi membri PNL - să îl viziteze la Gherla, unde trebuie să se întoarcă pentru a ispăşi cei doi ani şi jumătate de închisoare.

43 afișări
Imaginea articolului Cristian Anghel i-a invitat pe jurnalişti şi pe liberali să îl viziteze la Gherla

Cristian Anghel i-a invitat pe jurnalişti şi pe liberali să îl viziteze la Gherla (Imagine: Ghita_Porumb/Mediafax Foto)

Cristian Anghel, care până sâmbătă, la ora 24.00, trebuie să se întoarcă la Penitenciarul Gherla pentru a ispăşi pedeapsa pentru fapte de corupţie, a susţinut conferinţa de presă la sediul PNL din Baia Mare, la aceasta participând atât jurnalişti, cât şi câţiva liberali.

Fostul edil a mers la conferinţă, care a durat aproximativ o oră şi jumătate, însoţit de doi avocaţi din Baroul Baia Mare, şi a explicat detaliile tehnice legate de cazul său.

El a spus că tot în data de 1 mai a fost ales primar şi a precizat că susţine conferinţa de presă la sediul PNL întrucât este membru al acestui partid şi acest drept nu îi poate fi luat decât de Biroul Politic Central.

Anghel le-a mulţumit celor care i-au fost alături în această perioadă - familie, colegi, jurnalişti şi avocaţi -, iar apoi a prezentat, punct cu punct, evenimentele legate de cazul său, de la deschiderea dosarului, în 2006, şi până la condamnarea sa de la Curtea de Apel Cluj, din luna martie a acestui an.

De asemenea, Anghel le-a adresat participanţilor la conferinţă invitaţia de a merge la Gherla pentru a discuta cu el, începând de luni.

Perioada de 30 de zile de întrerupere de executării pedepsei în cazul lui Anghel, pentru rezolvarea unor probleme administrative de la Primăria Baia Mare, expiră sâmbătă.

"Domnul Anghel se va prezenta la Penitenciarul Baia Mare până sâmbătă, la ora 24.00. De acolo, urmează să fie transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Gherla", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre avocaţii fostului edil.

Acesta a precizat că avocaţii lui Anghel vor depune la Judecătoria Baia Mare o cerere de revizuire privind desfiinţarea sentinţei de condamnare a fostului primar.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat, la jumătatea lunii martie, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. De asemenea, judecătorii au pus sechestru pe bunurile primarului, acesta având de plătit Primăriei Baia Mare un prejudiciu de aproximativ 394.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici