Cristian Borcea a fost dus din Penitenciarul Jilava la Spitalul Floreasca

Cristian Borcea a fost scos din Penitenciarul Jilava şi internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală pentru realizarea unei coronografii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul unităţii de detenţie.

2247 afișări
Imaginea articolului Cristian Borcea a fost dus din Penitenciarul Jilava la Spitalul Floreasca

Cristian Borcea a fost dus din Penitenciarul Jilava la Spitalul Floreasca

Surse din cadrul Penitenciarului Jilava au declarat pentru MEDIAFAX că omul de afaceri a fost dus marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru realizarea unei coronografii.

Cristian Borcea a fost transferat recent de la Penitenciarul Poarta Albă la Jilava.

Pe 24 noiembrie, Cristian Borcea a fost condamnat, în primă instanţă, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că a dat mită pentru o soluţie de eliberare. Judecătorii au cumulat pedepasa cu cea din cauza privind transferurile, astfel că fostul acţionar al echipei Dinamo Bucureşti are de executat, în total, o pedeapsă de şapte ani şi zece luni.

În aceeaşi cauză a fost condamnat şi Victor Becali la trei ani de închisoare, pedeapsa aceasta fiind cumulată cu restul pedepsei ce trebuia executată în dosarul privind transferurile, astfel că Victor Becali a primit, în total, o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare.

Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, a fost condamnată la cinci ani şi şase luni de închisoare fiind acuzată că a luat mită pentru a dispune achitări în dosarul Transferurilor.

Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti nu este executorie şi poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, Geaninei Terceanu, judecător la Tribunalul Bucureşti în acea perioada, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la Ioan Becali, Victor Becali şi de la Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

În martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a dispus pedepse cu executare în dosarul în care magistratul a decis achitarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici