Cristian Borcea şi Victor Becali, transferaţi de la Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă

Cristian Borcea şi Victor Becali, condamnaţi la închisoare în dosarul transferurilor din fotbal, au fost transferaţi de la Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat şi Gigi Becali, după ce Judecătoria Medgidia a decis că aceştia pot executa pedeapsa în regim semideschis.

466 afișări
Imaginea articolului Cristian Borcea şi Victor Becali, transferaţi de la Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă

Cristian Borcea şi Victor Becali, transferaţi de la Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă (Imagine: Mediafax Foto)

Cristian Borcea şi Victor Becali condamnaţi au fost transferaţi, săptămâna aceasta, de la Penitenciarul Slobozia la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Regimul semideschis se referă la libertatea de mişcare. Desfăşoară toate activităţile pe care le desfăşoară ceilalţi deţinuţi, referitor la programul zilnic şi regulamentele interioare, însă au libertate de mişcare. Vor fi însoţiţi atunci când se deplasează în interiorul locului de deţinere, iar dacă este cazul să iasă la muncă în afara penitenciarului, vor ieşi însoţiţi", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabi Botezan.

Astfel, Cristian Borcea şi Victor Becali ar putea cere să meargă la muncă şi ar putea ajunge să lucreze la Academia lui Gică Hagi, unde a mers şi Gigi Becali, văr cu Victor Becali şi naş de cununie al lui Cristian Borcea.

"În afara penitenciarului pot munci şi deţinuţii de la regim semideschis, dar sub pază. Cei de la regim deschis, care muncesc în afară, nu sunt supravegheaţi", a precizat sursa citată.

Gigi Becali, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, a început să lucreze la Academia lui Gică Hagi la sfârşitul lunii aprilie, însă deocamdată nu mai poate merge acolo, întrucât cercetat disciplinar pentru intervenţia în cadrul unei emisiuni televizate şi pentru comportamentul din perioada permisiei de 24 de ore.

"Conform prevederilor legale în vigoare, pe perioada cercetării disciplinare orice deţinut este reţinut temporar de la activităţi lucrative, până la definitivarea acesteia", a mai declarat Gabi Botezan.

În 13 mai, Judecătoria Medgidia a decis ca Victor Becali şi Cristian Borcea să execute pedeapsa în regim semideschis, decizia fiind definitivă.

Cristian Borcea a fost transferat de mai multe ori de la Penitenciarul Slobozia, unde este regim închis, la Spitalul-Penitenciar Poarta Albă, din cauza unor probleme medicale, ultima dată ajungând acolo în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

El a rămas la Spitalul-Penitenciar Poarta Albă până în 6 mai, după care a fost dus înapoi la Slobozia.

Cristi Borcea a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, iar Victor Becali are o pedeapsă cu închisoare de patru ani şi opt luni în dosarul transferurilor de jucători. Cei doi îşi execută pedepsele la Penitenciarul Slobozia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici