Cristian Cioacă, adus încătuşat la Curtea de Apel Braşov pentru dosarul de infracţiuni informatice

Poliţistul suspendat Cristian Cioacă a fost adus în cătuşe, joi, la Curtea de Apel Braşov, la un nou termen al recursului în dosarul de infracţiuni informatice în care este judecat pentru spargerea poştei electronice a Elodiei Ghinescu.

705 afișări
Imaginea articolului Cristian Cioacă, adus încătuşat la Curtea de Apel Braşov pentru dosarul de infracţiuni informatice

Cristian Cioaca (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Cioacă a fost adus cu o dubă a Poliţiei până la Curtea de Apel, iar în boxa acuzaţilor i s-au desfăcut cătuşele.

Instanţa a acordat un nou termen pentru 31 ianuarie 2013 în acest dosar pe motiv că nu s-a găsit încă un curator care să reprezinte interesele copilului lui Cioacă, Patrick, în acest dosar.

"Cauza a fost amânată pentru că nu a rămas definitivă hotărârea de numire a curatorului (n.r. - pentru Patrick). Avem nou termen în 31 ianuarie. Clientul meu aşteaptă soluţiile legale şi corecte în ambele dosare", a spus avocata lui Cioacă, Maria Vasii, la ieşirea din sala de judecată.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost achitat, în aprilie, în dosarul în care a fost judecat pentru violarea corespondenţei prin e-mail a fostei sale soţii, avocata Elodia Ghinescu, conform unei decizii a Judecătoriei Braşov după rejudecarea dosarului.

Decizia a fost atacată cu recurs de avocata familiei Ghinescu, recursul fiind în judecare la Curtea de Apel Braşov. Dosarul de violare a corespondenţei electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecătoria Braşov, în aprilie 2011, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iniţial, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe Cioacă, în 27 septembrie 2010, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Hackerul Adrian Niţu, judecat în acelaşi dosar, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în februarie 2009, alături de hacker-ul Adrian Niţu, pentru acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi transferul neautorizat de date informatice.

Cea de-a treia persoană cercetată în acest dosar este fostul coleg al lui Cioacă, Marius Sebastian Breazu, ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Braşov. Acesta însă nu a fost trimis în judecată, fiindu-i aplicată doar o sancţiune administrativă.

Cioacă a refuzat să dea orice declaraţie cu privire la acest caz în faţa procurorilor, în schimb a recunoscut în faţa presei că a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soţi în contul de Yahoo Messenger al fostei sale soţii. În acest dosar, pe numele lui Cristian Cioacă a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, conform unei decizii din 24 ianuarie 2008 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă acesta a stat doar câteva zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, întrucât a fost eliberat sub control judiciar.

În prezent, Cioacă se află în arestul Poliţiei Capitalei, după ce în 28 noiembrie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru omor deosebit de grav, conform unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici