Cristian Irimie: Autorităţile locale să contribuie mai mult la refacerea infrastructurii spitaliceşti

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, a apreciat, sâmbătă, la Suceava, că autorităţile locale trebuie să contribuie mai mult la refacerea infrastructurii spitaliceşti, arătând că posibilităţile bugetului de stat sunt mai reduse în prezent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

103 afișări
Imaginea articolului Cristian Irimie: Autorităţile locale să contribuie mai mult la refacerea infrastructurii spitaliceşti

Cristian Irimie: Autorităţile locale să contribuie mai mult la refacerea infrastructurii spitaliceşti (Imagine: Mediafax Foto)

Irimie a participat, sâmbătă, la inaugurarea secţiei de Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava care a fost mutată dintr-o clădire veche în noua clădire a unităţii spitaliceşti sucevene.

El a declarat că prin colaborarea cu reprezentanţii Primăriei, Consiliului Local Suceava şi Consiliului Judeţean s-a reuşit mutarea unei secţii dintr-un spaţiu impropriu într-un spaţiu foarte bine organizat şi modern în care confortul pentru pacienţi este mult ameliorat faţă de ce au avut înainte.

Contăm foarte mult pe sprijinul comunităţilor locale

"Este un model care ar trebui urmat şi de alţii pentru că dacă aceste comunităţi locale nu vor contribui măcar pentru refacerea infrastructurii spitaliceşti, nu putem niciodată să ameliorăm condiţiile pentru că în acest moment posibilităţile bugetului de stat sunt mult reduse. De aceea contăm foarte mult pe sprijinul comunităţilor locale şi aş vrea să văd în cel puţin fiecare spital judeţean făcută o secţie cu contribuţia Consiliului Judeţean sau cel al Consiliului Local din respectivul teritoriu", a spus Irimie.

El a arătat că rolul descentralizării este să fie transferat comunităţii locale nu numai unitatea sanitară, ci şi responsabilitatea întreţinerii şi a managementului infrastructurii.

El a mai declarat că toate unităţile sanitare sunt în proprietatea consiliilor locale şi consiliilor judeţene şi date în administrare spitalelor şi consideră că de administrarea spitalului trebuie să se ocupe comunitatea locală pentru că atunci implicarea ei în acest spaţiu va fi benefică.

"Dacă reprezentanţii comunităţii nu se vor implica, atunci se va vedea la vot. Primarul care va şti să facă pentru pacienţi, pentru bolnavi lucruri deosebite atunci va câştiga, cel care nu se va implica în asemenea lucruri sunt convins de pe acum că nu va câştiga alegerile", a mai spus secretarul de stat în MS.

Medicii, cadrele medicale medii trebuie să se ocupe de pacienţi

"Corpul medical trebuie să-şi desfăşoare activitatea într-un mediu propice creat de cei care administrează. Dacă mai consumăm din timp să ne implicăm în administraţie nu mai avem timp să tratăm bolnavii şi nu facem nimic bine, nici administraţie şi nici parte medicală. Medicii, cadrele medicale medii trebuie să se ocupe de pacienţi, să crească calitatea actului medical şi în paralel să creştem calitatea administrării unităţilor spitaliceşti", a mai spus Irimie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici