Cristian Preda: Cred că numele gazonului de pe stadionul naţional poate rămâne "Oprescu-gazon"

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, miercuri, pe blogul său, că nu se poate abţine să îi mulţumească primarului Oprescu pentru condiţiile oferite marţi seară pe stadionul naţional, adăugând că i-ar putea rămâne numele "Oprescu-gazon".

192 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Cred că numele gazonului de pe stadionul naţional poate rămâne "Oprescu-gazon"

Cristian Preda: Cred că numele gazonului de pe stadionul naţional poate rămâne "Oprescu-gazon" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu mă pot abţine să-i mulţumesc primarului Oprescu pentru calitatea excepţională a condiţiilor oferite aseară la inaugurarea stadionului naţional. Cred că-i poate rămâne numele Oprescu-gazon", scrie Preda pe blogul său.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a anunţat, săptămâna trecută, că doreşte să candideze la Primăria Capitalei, în 2012, împotriva lui Sorin Oprescu, dacă va fi susţinut de partidul său.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională, care a fost inaugurată în marţi seară şi la care au asistat 50.000 de spectatori.

După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România - Franţa, peluza de pe Arena Naţionale a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.

La finalul partidei cu Franţa, mai mulţi jucători s-au plâns de starea gazonului, portarul reprezentativei României, Ciprian Tătăruşanu, afirmând că gazonul de pe Arena Naţională este un "dezastru total" şi că nu doreşte să evolueze cu Steaua în grupele Ligii Europa pe acest stadion dacă terenul se menţine în aceleaşi condiţii. Şi mijlocaşul Costin Lazăr a reclamat starea gazonului, spunând că săreau brazde din acesta.

Presa franceză apărută după meciul România - Franţa, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2012, a acuzat şi ea starea sub orice critică a gazonului de pe Arena Naţională, comparându-l cu un câmp de cartofi sau cu o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţă.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Sorin Oprescu a declarat, marţi seară, că gazonul de pe Arena Naţională, inaugurată cu ocazia meciului România - Franţa, s-a prezentat mai bine decât se aştepta el şi că, din punct de vedere organizatori, nu au existat "bâlbe".

"Gazonul a fost acceptabil faţă de cum mă aşteptam să fie. Nu mai ştiam în ce parte să o mai iau (n.r. - referitor la problema gazonului). Mâine o să vedem ce este de făcut. Să dau ordin la firul de iarbă să crească nu pot nici eu", a spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici