Criza cerealelor: Consiliul UE va revizui mâine interzicerea importurilor din Ucraina

Preşedinţia spaniolă a UE a anunţat că a fost adăugat un punct pe agenda deja vehiculată a Consiliului UE pentru agricultură şi pescuit, care se va reuni mâine, la Bruxelles.

1169 afișări
Imaginea articolului Criza cerealelor: Consiliul UE va revizui mâine interzicerea importurilor din Ucraina

Criza cerealelor: Consiliul UE va revizui mâine interzicerea importurilor din Ucraina

Polonia, în numele Bulgariei, României, Slovaciei şi Ungariei, va informa miniştrii asupra efectelor persistente ale importurilor ucrainene în urma agresiunii ruse, se arată într-o notă.

Prin urmare, blocarea importurilor de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui din Ucraina pe pieţele celor cinci state membre menţionate, unde este autorizat doar tranzitul către alte destinaţii din UE sau din afara Uniunii, nu pare să fi avut efecte pozitive.

Blocada, autorizată de Comisie, va rămâne în vigoare până pe 15 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici