Criza Covid 19: Încă un judeţ redeschide restaurantele şi cafenelele înainte de Revelion

  • Autorităţile din Vâlcea au anunţat redeschiderea, începând de marţi, a restaurantelor şi cafenelelor din judeţ, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut.
  • Potrivit statisticilor, rata de infectare este de 1,5 persoane bolnave la mia de locuitori.
  • Tot luni, autorităţile locale din Bistriţa-Năsăud au anunţat că se redeschid restaurantele şi cafenelele.
3399 afișări
Imaginea articolului Criza Covid 19: Încă un judeţ redeschide restaurantele şi cafenelele înainte de Revelion

Criza Covid 19: Încă un judeţ redeschide restaurantele şi cafenelele înainte de Revelion

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, incidenţa cazurilor de Covid-19 în judeţ a scăzut sub 3/1000 de locuitori, ceea ce va duce la o relaxare a măsurilor aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Astfel, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00. De asemenea, sunt valabile aceleaşi reguli în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. În cazul acestor operatori economici, programul de funcţionare este în intervalul orar 05:00 – 21:00.

Totodată, vor fi permise, în limita a 30% din capacitate, activităţile din cadrul cinematografelor şi instituţiilor de spectacole din tot judeţul. În ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea de reuniuni şi petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, potrivit hotărârii adoptate, acestea sunt în continuare interzise în toate spaţiile publice sau private deschise şi închise.

De asemenea, rămân în vigoare măsurile privind obligativitatea purtării măştii de protecţiei atât în spaţiile deschise cât şi în cele închise şi interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23:00 – 05:00. Conform Prefecturii Vâlcea, modificarea restricţiilor intră în vigoare marţi.

Tot luni, autorităţile locale din Bistriţa-Năsăud au anunţat că se redeschid restaurantele şi cafenelele, unde a scăzut incidenţa cazurilor de Covid-19

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici