Criza reduce la jumătate numărul nunţilor

Piaţa nunţilor a scăzut la jumătate de la începutul crizei, ajungând la o valoare de aproximativ 650 de milioane de euro, în timp ce numărul divorţurilor a crescut cu 17% în lunile de vară comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, potrivit unui calcul al ZF.

21 afișări
Imaginea articolului Criza reduce la jumătate numărul nunţilor

Criza reduce la jumătate numărul nunţilor (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

Evoluţia pieţei nunţilor se poate calcula după trei indicatori: numărul de căsătorii încheiate oficial, bugetele alocate petrecerilor de nuntă şi tarifele practicate de firmele organizatoare de astfel de evenimente.

Anul trecut, în România s-au înregistrat aproape 134.000 de că­sătorii, în scădere cu 10% faţă de 2008, potrivit da­te­lor de la Statistică (INS). Raportat însă la pri­me­le opt luni din an, numărul de căsătorii a scă­zut cu aproape 21% în 2010 prin com­pa­raţie cu 2008, ajungând la aproape 90.000 în perioa­da ianuarie - august a acestui an. Dacă la aceas­­tă cifră de adaugă şi scăderea de 25-30% în bugetele alocate petrecerilor de nun­­tă, precum şi a tarifelor practicate la ser­vicii de organizare de astfel de eveni­men­te, se poa­te estima la jumătate declinul unui busi­­ness în ca­re se rula anual peste 1,2 - 1,3 mld.euro.

Citeşte mai multe despre piaţa nunţilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici