Crucea din lemn aruncată în râul Buzău, recuperată de acelaşi tânăr ca în ultimii şase ani

Peste o mie de persoane au asistat la Catedrala Arhiepiscopală Buzău la slujba de Bobotează oficiată de arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, IPS Ciprian, o slujbă de sfinţire având loc şi pe malul râului Buzău, crucea din lemn aruncată în apă fiind recuperată de acelaşi tânăr ca în ultimii şase ani.

149 afișări
Imaginea articolului Crucea din lemn aruncată în râul Buzău, recuperată de acelaşi tânăr ca în ultimii şase ani

Crucea din lemn aruncată în râul Buzău, recuperată de acelaşi tânăr ca în ultimii şase ani (Imagine: Cprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

Peste o mie de persoane au participat la slujba de Bobotează de la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău oficiată de arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, IPS Ciprian, după care acestea s-au aşezat la coadă pentru a primi Agheasma Mare.

Agheasma a fost pusă în patru vase mari racordate la o instalaţie de distribuţie cu 20 de robinete, fiecare credincios luând apă sfinţită în sticle atunci când i-a venit rândul la coadă. În total, credincioşii au luat aproximativ 4.000 de litri de agheasmă.

De asemenea, a avut loc şi o slujbă de sfinţire a apelor râului Buzău. Aproape 600 de persoane au plecat pe jos de la Catedrala ”Sfântul Sava” din centrul oraşului către albia râului Buzău unde, conform tradiţiei, după sfinţirea unei cisterne cu Agheasmă Mare, a fost aruncată o cruce din lemn în apa învolburată şi plină de sloiuri.

Deşi afară temperatura nu depăşea un grad Celsius, trei tineri au sărit în râul Buzău după crucea aruncată de preoţi, aceasta fiind recuperată de acelaşi tânăr ca în ultimii şase ani. Tânărul de 26 de ani a declarat, după ce a luat crucea, că anul acesta apa a fost mai rece ca oricând.

“Este a şasea oară când prin crucea aruncată de Bobotează şi de fiecare dată am avut noroc şi am fost sănătos. Anul trecut de pildă, şi eu şi soţia ne-am găsit locuri de muncă mai bune şi am fost sănătoşi. Sper ca anul acesta să îmi meargă şi mai bine şi mie şi familiei mele. Oricum este ultimul an când mai sar după cruce”, a spus tânărul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici