Cruzime la un adăpost de animale fără stăpâni. Mai multe cadavre de câini, găsite într-un padoc din Prejmer

O anchetă a fost declanşată la un adăpost din Prejmer, judeţul Braşov, după ce în interior au fost găsite mai multe cadavre de câini. Alte animale fost găsite în viaţă, dar erau înfometate.

799 afișări
Imaginea articolului Cruzime la un adăpost de animale fără stăpâni. Mai multe cadavre de câini, găsite într-un padoc din Prejmer

Mai multe cadavre de câini, găsite într-un adăpost din Prejmer. Animalele ar fi fost înfometate

Patrupezii au fost găsiţi într-un adăpost din localitatea Prejmer, judeţul Braşov, câteva imagini fiind postate pe Facebook de către Andrea Duţă, preşedinte al unei asociaţii, care mai apoi a şi sesizat Poliţia şi Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Braşov.

Poliţiştii fac acum cercetări pentru „uciderea animalelor cu intenţie, fără drept”, după ce joi au găsit în incinta adăpostului 17 cadavre canine.

„S-a făcut o sesizare şi s-a constituit o echipă operativă care împreună cu specialişti din cadrul DSV au efectuat cercetări la faţa locului. Au fost identificate un număr de 17 cadavre canine, într-o primă fază”, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Adăpostul a fost sigilat, iar vineri specialişti din cadrul DSV fac o cercetare amănunţită pentru prelevare de probe, potrivit reprezentantei IPJ Braşov.

Poliţiştii încearcă să îl găsescă şi pe reprezentantul adăpostului. „Au fost efectuate activităţi de căutare a administratorului, până în prezent, acesta fiind de negăsit”, a spus Alina Ivan.

Filmarea poate fi vizionată AICI

Andrea Duţă, preşedinte al unei asociaţii, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în octombrie anul trecut 30 de câini, sponsorizaţi de o organizaţie din Anglia, au fost mutaţi din adăpostul din Petroşani în adăpostul din Prejmer. Din greşeală, atunci, au fost transportaţi alţi 5 câini în plus. La scurt timp, a început să se intereseaza de starea câinilor, însă nu a primit răspunsuri. La jumătatea lunii octombrie, Andrea Duţă spune că a decis să meargă în Prejmer să vadă cum sunt câinii, dar reprezentantul adăpostului nu a lăsat-o să intre.

„Am anunţat organizaţiile din Anglia care mai aveau căţei la el să ia legătura urgent şi să ceară fotografii şi filmări de la faţa locului. Organizaţiile s-au mobilizat şi au luat câinii, dar au mai rămas un număr de câini”, a mai spus preşedinta Asociaţiei Depind de Noi.

Joi, împreună cu un reprezentant al unei organizaţii din Anglia a ajuns la Prejmer, găsind în adăpost mai multe cadavre de câini, dar şi saci întregi nedesfăcuţi cu mâncare pentru câini. Câţiva patrupezi mai erau în viaţă, iar trei dintre ei erau într-o stare foarte gravă şi au fost preluaţi şi duşi la medicul veterinar.

Femeia crede că animalele au murit de foame.

Câinii care au fost găsiţi în viaţă, inclusiv cei trei în stare foarte gravă, au fost preluaţi de o asociaţie din Braşov.

„Am preluat 14 câini, plus alţi trei care ajunseseră la medicul veterinar, după ce au fost scoşi de localnici. În interior mai sunt nu se ştie câte cadavre, câini care se pare că au murit de foame, pentru că pe cei trei în stare gravă pe care i-am preluat s-a făcut şi teste să se vadă dacă sunt bolnavi şi nu sunt. Cei trei sunt foarte slabi, iar unul a căzut din picioare când l-am scos din cuşcă, la adăpost”, a declarat Paula Ciotloş, un alt reprezentant al asociaţiei.

„E clar că acolo nu li s-a dat de mâncare, cu toate că e foarte greu de înţeles ce s-a întâmplat acolo, pentru că erau saci cu mâncare nedesfăcuţi, erau jucării pentru câini, erau păturici, toate nedesfăcute, toate primite donaţii”, a adăugat Paula Ciotloş.

Cercetările în acest caz continuă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici