Cseke Attila: 10 noi creşe au primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea a încă 10 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul guvernamental de construire de creşe „Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunţat ministrul Cseke Attila.

189 afișări
Imaginea articolului Cseke Attila: 10 noi creşe au primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării

Cseke Attila: 10 noi creşe au primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării finanţează, până în prezent, un total de 228 de creşe, dintre care una a fost deja predată autorităţilor locale, la sfârşitul anului trecut, la Fălticeni.

Astfel, în localităţile Valea Lupului (jud. Iaşi) şi Adjud (jud. Vrancea), va fi construită câte o creşă mare, fiecare cu o capacitate de 110 copii, în Victoria, jud. Braşov, va fi construită o creşă medie, cu o capacitate de 70 de copii, iar câte o creşă mică, pentru câte 40 de antepreşcolari, va fi finanţată în Ighiu (jud. Alba), Văleni-Podgoria (jud. Argeş), Sălard (jud. Bihor), Drăgăeşti-Ungureni (jud. Dâmboviţa), Sabasa (jud. Neamţ), Poiana Stampei (jud. Suceava) şi municipiul Satu Mare.

„Prin construcţia acestor 10 creşe, creăm 570 de noi locuri pentru copiii din aceste localităţi”, a precizat ministrul dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării construieşte creşe în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creşe, prin care vor creşte semnificativ locurile din creşele de stat. Creşele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităţilor publice locale şi care va diminua timpul necesar construcţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici