Video Cseke confirmă că a cerut Guvernului deblocarea posturilor din sistemul medical

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a confirmat, miercuri, că a solicitat deblocarea posturilor din sistemul medical care trebuie urgent ocupate şi a apreciat că o decizie în acest sens ar putea fi luată de Executiv în şedinţa de săptămâna viitoare.

46 afișări

"Nu cred că vor putea fi deblocate toate posturile, dar măcar cele care trebuie urgent ocupate", a spus Cseke, la Palatul Victoria.

El a precizat că astfel ar urma să fie deblocate câteva mii de posturi în sistemul medical.

Surse medicale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că ministrul Sănătăţii a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, deblocarea de urgenţă a posturilor din sistem.

Posturile în sănătate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numărul angajaţilor a scăzut continuu, mulţi dintre aceştia solicitând ieşirea din sistem.

Managerii spitalelor au atras atenţia în repetate rânduri asupra faptului că, din cauza blocării posturilor, o asistentă medicală trebuie să se ocupe de mulţi copii şi nu poate face faţă solicitărilor.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici