CSM a amânat discutarea Raportului de control la DNA

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, joi, discutarea Raportului privind controlul asupora activităţii DNA, motivul invocat fiind necesitatea studierii documentului şi transmiterea unui punct de vedere de către inspectorii care au realizat verificările.

19 afișări
Imaginea articolului CSM a amânat discutarea Raportului de control la DNA

CSM a amânat discutarea Raportului de control la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

În 15 august, inspectorii CSM au transmis DNA Raportul de control întocmit de inspectori, iar conducerea Direcţiei a transmis CSM, marţi seară, obiecţiunile proprii asupra documentului.

Întrucât membrii Secţiei pentru procurori a CSM nu au avut timp să studieze varianta Raportului conţinând şi obiecţiunile DNA, procurorul general Codruţa Kovesi a cerut amânarea discutării documentului. În plus, CSM a decis să ceară şi inspectorilor un punct de vedere, în replică la cele arătate în obiecţiunile DNA.

Raportul de control efectuat de Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii la Direcţia Naţională Anticorupţie urma să fie luat în discuţie joi de către Secţia de procurori a Consiliului.

Anul trecut, în urma solicitării fostului ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, de demitere a şefului Secţiei a 2-a din DNA, Doru Ţuluş, al cărui mandat expiră în 23 septembrie, CSM a făcut un control la această structură.

În urma verificărilor, inspectorii CSM au identificat o serie de probleme, cele mai mari însă au fost găsite la secţia condusă de Ţuluş. În final, CSM a decis ca după şase luni să se facă un nou control, timp în care să fie remediate deficienţele manageriale.

În 19 mai, cu o lună înainte de reluarea controlului, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au solicitat Secţiei pentru procurori a CSM reanalizarea componenţei echipei de inspectori ce urmează a efectua verificări la această structură cu privire la modul în care au fost remediate neregulile reţinute în Raportul Inspecţiei Judiciare numărul 1.213/IJ /380/SIP/2007.

În 30 mai, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis că înlocuirea unui inspector ori a echipei de control, pentru motive temeinice, poate fi invocată de unitatea controlată sau de orice persoană interesată, cel mai târziu până la momentul formulării obiecţiilor la raportul de control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici